Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Мати та син наводили ракети на будинки запоріжців: загинув чоловік, багато будинків зруйновано

Мати та син наводили ракети на будинки запоріжців: загинув чоловік, багато будинків зруйновано

Мати та син наводили ракети на будинки запоріжців: загинув чоловік, багато будинків зруйновано

Ілюстративне фото

Контррозвідка Служби безпеки встановила особи двох людей, які коригували ракетні атаки РФ по передмістю Запоріжжя. За їх наведенням окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Тоді унаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, багато приватних осель були пошкоджені або повністю зруйновані.

За даними слідства, агентами виявились мати та син, які на початку широкомасштабного вторгнення втекли на тимчасово захоплену частину Запорізької області, де пішли на співпрацю з спецслужбами РФ.

За вказівками російського ГРУ, вони збирали розвіддані про місця дислокації та переміщення Сил оборони на Запорізькому напрямку.

До своєї злочинної діяльності вони залучили мешканця Степногірська, якого співробітники СБУ затримали у січні цього року. Через нього вони дізнавались потрібну інформацію та в подальшому передавали своєму куратору.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Наразі зловмисники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій частині півдня України. Тривають комплексні заходи для притягнення колаборантів до відповідальності.

Нагадаємо, у Запоріжжі виявили групу осіб, які після повномасштбного вторгнення виїхали за кордон та почали там продавати наркотичні речовини. Вони створили свою мережу, яка з України доставляла незаконний “товар” до країн ЄС.