Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі відновлюють житло після «прильотів»: надійшло 4,5 тис заявок. ФОТО

У Запоріжжі відновлюють житло після «прильотів»: надійшло 4,5 тис заявок. ФОТО

У Запоріжжі відновлюють житло після «прильотів»: надійшло 4,5 тис заявок. ФОТО

Відновлення житла у Запоріжжі

У Запоріжжі продовжують ліквідовувати наслідки атак, які відбулись 22 та 28 березня.  Звернення мешканців постраждалих будинків надходили протягом декількох днів після цього.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Всього зафіксували 4,5 тисячі таких заявок. Комунальники ліквідовують наслідки поступово, починаючи з найбільш пошкодженого житла.

Наразі звернення щодо багатоповерхівок вже практично опрацьовані, але в роботі ще залишаються будинки приватного сектору.

Відновлення житла у Запоріжжі
Відновлення житла у Запоріжжі

Зокрема, 22 березня  внаслідок ракетного обстрілу зазнали руйнувань 4 будинки приватного сектору і ще 6 значно пошкоджені, 410 будинків приватного сектору отримали пошкодження різного ступеня – це понівечена покрівля, вибито вікна, двері. Також було пошкоджено 81 багатоквартирний житловий будинок – вибито вікна, пошкоджено балкони.

Внаслідок ракетної атаки 28 березня зазнали пошкоджень домоволодіння приватного сектору в 3-х районах міста. Один приватний будинок в Комунарському районі зруйновано повністю, сусідній – значно пошкоджений. Ще понад 100 будинків в Комунарському, Шевченківському та Заводському районах пошкоджено – вибиті вікна, двері, зруйновані дахи.

Відновлення житла у Запоріжжі
Відновлення житла у Запоріжжі

Комунальні служби допомагають мешканцям з ремонтом та матеріалами.

Нагадаємо, на кінець березня в Запоріжжі 567 людей отримали довідки ВПО, щоб оформити виплати на зруйноване житло. Також запоріжці можуть отримати допомогу через дві міські програми.