Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Виплати за зруйноване житло: хто в Запоріжжі може отримати допомогу

Виплати за зруйноване житло: хто в Запоріжжі може отримати допомогу

Виплати за зруйноване житло: хто в Запоріжжі може отримати допомогу

Ілюстративне фото

На кінець березня в Запоріжжі 567 людей отримали довідки ВПО, щоб оформити виплати на зруйноване житло. Також запоріжці можуть отримати допомогу через дві міські програми.

Про це повідомили в Запорізькій міській раді.

Як отримати виплати через державну програму

Щоб отримати державну допомогу запоріжцям треба оформити статус ВПО. Це можна зробити через застосунок “Дія” або в міських ЦНАП. Після цього можна податися на щомісячну допомогу за зруйноване житло.

Виплати становлять 3000 грн для дітей та осіб з інвалідністю, та 2000 грн для інших категорій.

Міські програми допомоги на зруйноване житло

За першою програмою на виплати мають право власники та співвласники житлових приміщень чи ті, хто має ордер на житло. Оформлюються вони через ЦНАП. Щомісячні виплати становлять 10 тисяч гривень.

Для пільгових категорій населення в Запоріжжі діє інша програма. За зруйноване житло надають одноразову грошову допомогу в розмірі 15 тисяч гривень.

Зокрема допомога передбачена наступним пільговим категоріям:

  • особи з інвалідністю та особи з інвалідністю з дитинства;
  • родини, які виховують дітей з інвалідністю;
  • багатодітні родини;
  • отримувачі житлових субсидій або пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Допомога надається, якщо особа має реєстрацію в Запоріжжі або якщо вона є власником/співвласником пошкодженого житла.

Різниця між двома програмами в тому, що перша передбачає виплати за житло, яке зруйноване та непридатне для проживання. А друга покриває збитки навіть за незначні ушкодження.


Нагадаємо, що у Запоріжжі з 1 квітня пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення чи попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу.