Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Заяви на відшкодування збитків від агресії РФ: для запоріжців у Дії з’явилася нова послуга

Заяви на відшкодування збитків від агресії РФ: для запоріжців у Дії з’явилася нова послуга

Заяви на відшкодування збитків від агресії РФ: для запоріжців у Дії з’явилася нова послуга

“Дія”

У застосунку «Дія» з’явився новий сервіс, за допомогою якого запоріжці подаватимуть заяви про пошкодження та руйнування житла від російської агресії до міжнародного Реєстру збитків. Дані з нього покажуть реальні масштаби збитків та стануть основою для майбутніх репарацій.

Про це повідомили у офіційному пресрелізі.

На першому етапі українці зможуть подати через Дію заяви про знищені або пошкоджені:

  • приватний будинок;
  • квартиру;
  • дачний будинок;
  • садовий будинок;
  • інше житлове приміщення.

Щоб подати заяву ви маєте бути власником майна, яке зареєстроване в Державному реєстрі речових прав (ДРРП), і мати Акт про обстеження від місцевої влади. Згодом заяви зможуть подати інші власники зруйнованого чи пошкодженого майна, зокрема ті, чия нерухомість розташована на тимчасово окупованих територіях.

Пізніше з’явиться можливість задокументувати в міжнародному Реєстрі збитків вимушене переміщення, шкоду життю, здоровʼю, тортури та сексуальне насильство. Згодом скарги зможуть подавати бізнес і держава.

Нагадаємо, у кожному районі Запоріжжя працюють відділи прийому громадян управління соціальної підтримки населення. Запоріжці можуть звертатися за допомогою особисто, або за телефоном.