Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізький напрямок без значних змін: дайджест новин за тиждень

Запорізький напрямок без значних змін: дайджест новин за тиждень

Запорізький напрямок без значних змін: дайджест новин за тиждень

Фото: Командування об’єднанних сил ЗСУ

Цього тижня на Запорізькому напрямку фронту не відбулося значних змін. Український контрнаступ продовжується. Російська армія укріплює лінії оборони і намагається проводити штурмові дії. Inform.zp.ua зібрав для вас найважливішу інформацію з фронту за цей тиждень.

Безрезультатні атаки окупантів на Бердянському напрямку

Як повідомляє Інформаційний спротив, на Бердянському напрямку головним завданням противника було утримання рубежу оборони Приютне – Завітне Бажання. Протягом минулого місяця ворог здійснив декілька спроб відтіснити українські війська з північних околиць населеного пункту Приютне, але суттєвого успіху досягти не зміг. Передові підрозділи ЗСУ фактично нікуди не відійшли. Однак впевненості окупантам на цих ділянках надає наявність порівняно недоторканих резервів достатньо значного обсягу.

Сили російських військових на Оріхівському напрямку виснажилися

За даними Інституту вивчення війни (ISW), російські війська на Оріхівському напрямку поступово виснажились і більше не мають можливостей проводити всі контратаки та протистояти українському наступу.

Силы российский военных на Ореховском направлении истощились - ISW
Карта: ISW

Підполковник Тоомас Вялі про те, як погода впливає на просування ЗСУ

Заступник начальника оперативного управління Генерального штабу Сил оборони Естонії підполковник Тоомас Вялі (Toomas Väli) зазначив, що серйозних проривів не досягла жодна зі сторін, а дощі та розмиті дороги ускладнюють маневрування військової техніки. Крім того, говорячи про контрнаступ на Оріхівському напрямку в Запорізькій області, він наголосив, що очікувати прориву найближчими тижнями не можна.

Окопи-тунелі та двоповерхові бліндажі у районі Роботине-Новопрокопівка

У районі населених пунктів Роботине-Новопрокопівка окупанти влаштували складну систему підземних конструкцій. Завдання споруд – приховати від ЗСУ кількість особового складу та його переміщення в окопах.

Оборонні споруди окупантів поблизу Новопрокопівки. Фото: twitter.com/solonko1648

Українські військові захопили найдорожчий російський танк

У районі села Роботине українські бійці захопили російський танк Т-90М Прорив, експортна вартість якого становить понад 4 мільйони доларів. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на своєму Youtube-каналі.

Скріншот з відео: “Распаковка” кращого танка Росії Т-90 М “Прорив”

Окупанти готуються до оборони Токмака

Після значних втрат біля Роботиного на Запорізькому фронті ворог вимушений створювати нові укріпрайони. Агент партизанського руху “АТЕШ”, що безпосередньо знаходиться в лавах російської армії, поділився фотографіями та позиціями укріплень.

Фото: Атеш

У Криму партизани зафіксували переміщення розконсервованої радянської техніки

У тимчасово окупованому Криму партизани руху “АТЕШ” зафіксували переміщення розконсервованої радянської техніки окупантами, передає Укрінформ. Імовірно, вона йде на Запорізький напрямок (Мелітополь). Також зазначається, що “кримські лікарні заповнені пораненими саме із цього напрямку”.

Підрозділ бойових дронів знищив позицію і БМД окупантів

Бригада “Червона Калина” у своєму Telegram-каналі поділилася відео з відпрацюванням завдань бійцями підрозділу бойових дронів. За допомогою FPV-дронів вони знищили ворожу позицію, а бойову машину десанту перетворили на металобрухт.

Автор матеріалу: Вероніка Ведмідьова