Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Українські військові захопили в Роботиному найдорожчий російський танк (ВІДЕО)

Українські військові захопили в Роботиному найдорожчий російський танк (ВІДЕО)

Українські військові захопили в Роботиному найдорожчий російський танк (ВІДЕО)

Иллюстративное фото/Ілюстративне фото. Джерело: Генштаб ЗСУ

Російський танк Т-90М Прорив захопили українські воїни в районі села Роботине Запорізької області. Експортна вартість цього танка становить понад 4 мільйони доларів.

Про це на своєму Youtube-каналі повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Танк захопили бійці штурмового батальйону “Скала”. Він був підбитий, його командира було знищено. Тепер ця машина йде на ремонт і воюватиме проти російських окупантів.

Військовослужбовець окремого штурмового батальйону “Скала” розповідає про захоплення танка так:

“Цей танк був захоплений насправді, щоб до нього було дійти, це була проведена дуже велика робота. Взято його було в самому Роботиному. По танку опрацьовувалося ну, щоб не підпустити ворога. Тому що ворог його не знищував, він хотів його забрати.

І потім ми зрозуміли, що його дуже важко забрати. Тому що коли ми прийшли з танкістами, з нашими, то після того вони почали по ньому трошки працювати. Трошки там підпалили гуслю, ну то таке. Там то не настільки страшно, але вони нам не давали потім підійти”.

У чому цінність танка Т-90М Прорив:

  • електронна система управління вогнем, яка сама обчислює параметри стрільби;
  • два незалежних тепловізійних приціли у навідника і у командира;
  • наявність панорамного прицілу командира з широким кутом огляду;
  • посилений захист у всіх проекціях;
  • більш потужний двигун;
  • наявність нових снарядів;
  • абсолютно нову вежу;
  • новий сучасний бойовий модуль;
  • нову сучасну прицільну та навігаційну системи.

Як ми писали раніше, українські військові проводять наступ на заході Запорізької області. Для утримування оборони в районі Оріхова окупаційні війська провели ротацію.