Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Сили російський військових на Оріхівському напрямку виснажилися – ISW

Сили російський військових на Оріхівському напрямку виснажилися – ISW

Сили російський військових на Оріхівському напрямку виснажилися – ISW

Карта: ISW

Бойові можливості російських підрозділів, які воюють на Оріхівському напрямку, значно погіршилися. Вони більше не можуть проводити всі контратаки і протистояти українському наступу.

Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу під час селекторної наради з російським військовим керівництвом відзначив дивну групу російських збройних формувань, які діють на запорізькому напрямку.

Шойгу приписує успішні Російські оборонні операції навколо Роботино і Вербово підрозділам 70-го гвардійського мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія, 58-а загальновійськова армія, Південний військовий округ), 56-ї повітряно-десантної бригади, 56-ї повітряної армії (Південного військового округу), 56-го десантно-штурмового (ВДВ) полку (7-ї дивізії ВДВ), 810-ї бригади морської піхоти (Чорноморського флоту) і 291-ї гвардійської артилерійської бригади (58-ї армії ПВО).

Тим часом Шойгу не виділив інших формувань, яким зазвичай приписують утримання лінії Работіно-Вербово, таких як 108-й полк (7-а дивізія ВДВ) або 247-й полк (7-а дивізія ВДВ). Аналітики вважають, що міністр оборони навмисно применшує або завищує досягнення певних командирів, щоб досягти політичних цілей Шойгу або російського військового командування.

ISW зафіксував, що підрозділи 70-го гвардійського мотострілецького полку та інші формування 58-го АК (ймовірно, включаючи 291-у гвардійську артилерійську бригаду) продовжували контратакувати поблизу Новопрокопівки. Але в той же час аналітики говорять про погіршення сил бійців 70-го полку. Зазначається, що вони більше не можуть проводити всі контратаки вздовж українського прориву на Оріхівському напрямку.

Як писав раніше Inform.zp.ua, українські війська відбили позиції під населеним пунктом Работине Запорізької області. Зараз вони продовжують їх утримувати.