Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Окупанти будують окопи-тунелі та двоповерхові бліндажі: контрнаступ у Запорізькій області

Окупанти будують окопи-тунелі та двоповерхові бліндажі: контрнаступ у Запорізькій області

Окупанти будують окопи-тунелі та двоповерхові бліндажі: контрнаступ у Запорізькій області

Фото: Генштаб

У районі населених пунктів Роботине-Новопрокопівка на Запорізькому напрямку окупанти влаштували систему перекритих ходів. Їхня мета – приховати від ЗСУ кількість особового складу та його переміщення в окопах.

Про це повідомили у Центрі журналістських розслідувань з посиланням на аеророзвідника, військовослужбовця ЗСУ Олександра Солонька.

Він опублікував фотографії складної системи ходів, бліндажів, вогневих позицій окупантів.

“Деякі окопи перекриті зверху по великій протяжності. Можливо це не тунелі в класичному розумінні, проте технічно так. Це фактично окоп-тунель. Така конструкція покликана приховати від ЗСУ кількість особового складу і його переміщення в окопах”, – пише Олександр.

Також він додає, що на цьому відрізку фронту вирито бліндажі, які мають другий підземний поверх.

Відомо про підземні споруди стало після боїв та обстрілів Силами оборони цієї території. Тоді частину цих перекриттів було пошкоджено.

Окупанти вдало використали лісосмугу для підготовки і маскування цих позицій. Такі позиції вимагають від нас дуже ретельної та пильної розвідки. В зоні, де розташований головний вхід на ці позиції, лише після щільної роботи артилерії непідготовленому оку стане зрозуміло наскільки добре були замасковані деякі окопи”, – повідомляє Солонько.

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, підземні ходи росіяни будують і на кордоні Донецької та Запорізької областей.

Раніше ми писали, що окупанти встановили обладнання для прослуховування мобільних телефонів та інтернет-трафіку у тимчасово окупованих Маріуполі, Бердянську та Мелітополі.