Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Контрнаступ у Запорізькій області: як погода впливає на просування ЗСУ

Контрнаступ у Запорізькій області: як погода впливає на просування ЗСУ

Контрнаступ у Запорізькій області: як погода впливає на просування ЗСУ

Скріншот з відео: ERR

Останнім часом серйозних змін у перебігу війни не було з обох сторін. Початок осені та в’язкість доріг можуть змінити характер поточних військових дій.

Про це говорить підполковник Тоомас Вялі (Toomas Väli), заступник начальника оперативного управління Генерального штабу Сил оборони Естонії.

“Простіше кажучи, можна сказати, що жодна зі сторін не досягла серйозних проривів”, – сказав підполковник Вялі на брифінгу в Міністерстві оборони в п’ятницю.

Незважаючи на те, що погода поки що не сприяє атакам обох сторін, дощі та в’язкі дороги ускладнюють маневрування військової техніки на фронті. “Однак це не заважає невеликим піхотним підрозділам грати в хованки і знищувати один одного“, – зазначив Вялі.

Зміна погоди може перешкодити використанню малих безпілотників.

“Ми повинні розуміти, що якщо погода дуже погана, хмари низькі, вітер сильний, то доведеться задіяти безпілотники трохи більшого розміру. І якщо безпілотники не зможуть бачити і передавати інформацію про цілі, то це, своєю чергою, вплине на використання артилерії”, – додав він.

“Можна очікувати, що у зв’язку зі зміною погоди – бездоріжжям – там може бути підвищена активність військ Російської Федерації”, – зазначив Вялі. Однак, за його оцінкою, навіть за наявності додаткових військ Росія не зможе домогтися прориву оборони України.

Говорячи про контрнаступ України на Оріхівському напрямку в Запорізькій області, В’ялі зазначив, що після визволення Работиного ЗСУ продовжать укріплювати і розширювати захоплений плацдарм. Українські підрозділи прорвали кілька оборонних рубежів, але Росія спробувала провести там контратаки, щоб їх відбити.

За інформацією естонця, Україна повільно рухається до Оріхова, але не можна очікувати прориву найближчими тижнями.

Раніше ми писали, що бійці підрозділу бойових дронів бригади “Червоної Калини” відпрацювали завдання на Запорізькому напрямку. Вони знищили позиції та техніку окупантів за допомогою FPV-дронів.