Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Які населені пункти Запорізької області знаходяться під окупацією

Які населені пункти Запорізької області знаходяться під окупацією

Які населені пункти Запорізької області знаходяться під окупацією

Запорізька область/Запорожская область

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, російські війська окупували значну частину Запорізької області. На сайті президента розміщена інформація про те, що область окупована майже на 60 %.

26 лютого 2022 року російські війська захопили порт Бердянськ та аеропорт Бердянськ. Вже наступного дня окупанти повністю взяли під контроль місто. Загарбники змушують місцеве населення виживати. Після проведення так званого ”референдуму” окупаційна влада розпочала репресивні дії проти мешканців. А саме підвищення цін на товари харчування, залякування, заборона виїзду з території. Також під окупацією зараз Чернігівка, Єлисеївка, Берестове та Приморськ, що теж потерпають від рашистів.

Мелітополь російські загарбники захопили 1 березня після тривалих боїв. Місцеві стали стіною перед окупантами, проте це не допомогло захистити Мелітополь від окупації. Захопили й Астраханку, Веселе, Приазовське, Костянтинівку та Якимівку. Окупаційна влада використовує свої ”стандартні інструменти” по встановленню ”порядку”.

Також 4 березня російські війська взяли в облогу місто Енергодар, разом із Запорізькою атомною електростанцією, яка перейшла під контроль росії. Михайлівка, Дніпрорудне, Василівка і Велика Білозерка теж опинились під окупацією. На усій території рашисти влаштовують терор та погрожують захопленою ЗАЕС.

Токмак на Запоріжжі знаходиться в окупації з 26 лютого. Він став для окупантів ключовим логістичним центром на окупованих теренах Запоріжжя.Не обійшла російська окупація і Молочанськ, Пологи, Кам’янку та Розівку.

Попри окупацію та цькування, населення всієї окупованої частини Запоріжжя чекають на ЗСУ та вірять у перемогу. Це можна відстежити за поширенням партизанського руху та акції протесту ”Жовта стрічка”.

Як писав раніше Inform.zp.ua, в грудні минулого року затвердили список територій, на яких ведуться (велись) бойові дії, або які тимчасово окуповані російською федерацією. На його основі внутрішньо переміщенні особи отримують виплати.

Підготувала Єлизавета Соколова


Вам также может быть интересно:

Война россии против Украины: как началось вторжение оккупантов на территорию Запорожской области 24 февраля 2022

Как начиналось сопротивление жителей Запорожской области российским оккупантам: хроника событий

«Орехов уже взяли … ну, почти”: как за российской пропагандой скрываются неудачи оккупационной армии