Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни мають залишити ЗАЕС без жодних умов, — Зеленський

Росіяни мають залишити ЗАЕС без жодних умов, — Зеленський

Росіяни мають залишити ЗАЕС без жодних умов, — Зеленський

Президент Украины, Владимир Зеленский

На Запорізькій атомній електростанції окупаційні війська продовжують зберігати свою техніку, боєкомплекти. Станція вважається замінованою, тому Україна просить втрутитися у ситуацію міжнародну спільноту.

Із таким зверненням виступив президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що через дії Росії на ЗАЕС можуть постраждати не лише українці, а й країни Європейського Союзу, і багато інших.

Будь-який радіаційний інцидент на Запорізькій АЕС може виявитися ударом і по країнах Європейського Союзу, і по Туреччині, і по Грузії, і по більш віддалених регіонах. Все залежить тільки від напряму та сили вітру. Якщо через дії Росії станеться катастрофа, наслідки можуть вдарити і по тих, хто поки що мовчить, — зазначив Зеленський.

Питання щодо ситуації на Запорізькій АЕС винесли на міжнародний рівень світовій спільноті.

Але треба переходити від обговорень та закликів до нових жорстких санкцій проти Росії, проти Росатому та всієї атомної галузі держави-терориста. Усі російські сили мають негайно забратися з території станції та сусідніх районів без жодних умов, — сказав президент України.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Верховна Рада закликала ООН, країни Євросоюзу, Європейську Раду, ОБСЄ, парламенти та уряди держав-членів МАГАТЕ засудити ядерний тероризм РФ на ЗАЕС.

Ситуація на Запорізькій АЕС залишається складною через постійний ризик обстрілу окупаційними військами та можливу аварійну ситуацію на станції. У Запорізькій обласній військовій адміністрації повідомили, що питання щодо плану евакуації людей з Енергодару зараз опрацьовується у невідкладному порядку.