Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » У воді на пляжах Запоріжжя знайшли кишкову паличку: чому не можна купатися

У воді на пляжах Запоріжжя знайшли кишкову паличку: чому не можна купатися

У воді на пляжах Запоріжжя знайшли кишкову паличку: чому не можна купатися

Центральний пляж у Запоріжжі. Фото: Inform.zp.ua

У Запоріжжі продовжує діяти заборона на купання на пляжах. Запоріжцям радять не порушувати заборону не лише через воєнний стан, а й через забруднення води.

Про це повідомляє Запорізька міська рада з посиланням на дослідження Запорізького ЦКПХ.

Інспектор 23 травня відібрали проби води та піску на узбережжі Центрального пляжу (права та ліва сторона), Правобережного пляжу, пляжу по вул. Лейтенанта Шмідта.

За результатами досліджень у пробах річкової води знайшли відхилення від норми на правій стороні Центрального пляжу. А на Правоборежному пляжі знайшли лактозопозитивні кишкові палички (ЛКП).

Крім того у воді знайшли відхилення від норми за такими показниками:

  • забарвлення;
  • завислі речовини;
  • розчинений кисень;
  • водневий показник;
  • хімічне споживання кисню.

“Фахівці закликають запоріжців і гостей міста прислухатися до їхніх порад, бути відповідальними та утриматися від купання в річці Дніпро та інших водоймах”, – йдеться в повідомлені.


Нагадаємо, що в Запоріжжі подовжили заборону купання на міських пляжах до закінчення воєнного стану. На місцях відпочинку встановлять відповідні таблички та на деяких пляжах працюватимуть рятувальники.

У Запоріжжі фахівці рятувально-водолазної служби обстежують та розчищають дно Дніпра на міських пляжах. Спеціалісти чистять дно на глибині до двох метрів.

Комунальники привели до ладу міські пляжі Запоріжжя. В місті продовжує діяти заборона на купання, тому пляжі офіційно не відкриті для відпочинку.

У Запоріжжі продовжує діяти заборона на відвідування пляжів, що ввели ще на початку повномасштабної війни. Тим не менш, ці місця відпочинку приводять до ладу.

“У разі скасування заборони відвідування місць відпочинку населенням на водних об’єктах буде можливий розгляд питання офіційного відкриття пляжів та пляжного сезону в місті”, – зазначили в Управлінні з питань екологічної безпеки.