Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Відпочинок » Чи відкриють пляжі в Запоріжжі для купання цього року

Чи відкриють пляжі в Запоріжжі для купання цього року

Чи відкриють пляжі в Запоріжжі для купання цього року

Фото: Inform.zp.ua

У Запоріжжі продовжує діяти заборона на відвідування пляжів, що ввели ще на початку повномасштабної війни. Тим не менш, ці місця відпочинку приводять до ладу.

В Управлінні з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради журналістам Inform.zp.ua відповіли на запит про те, чи стартує пляжний сезон у Запоріжжі цього року.

Місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайний ситуацій встановила заборону від 09.04.2022 №23 на відвідування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах міста Запоріжжя. На сьогодні ця заборона продовжує діяти. Це означає, що в цьому році відкриття пляжного сезону в місті не відбудеться.

Підготовка місць масового відпочинку є зоною особистої відповідальності керівників профільних комунальних підприємств. Трьома запорізькими пляжами — Центральний, Правобережний та на вулиці Л. Шмідта, опікується КП “Титан”.

Запоріжжя пляж літо Заводський район
Пляж у Заводському районі

На пляжах встановлені таблички з надписом “Купання заборонено”.

Центральный пляж в Запорожье. Фото: Inform.zp.ua

Комунальники підтримують санітарний стан пляжів. Вони збирають сміття на берегах та піщаних зонах, очищують урни, підмітають доріжки, сходи, прибирають траву, фарбують лавки, перевдягальні, тіньові навіси, перевіряють стан ногомийок, питних фонтачиків, душових.

Правобережный пляж Запорожье мониторинг качества воды
Правобережный пляж

“У разі скасування заборони відвідування місць відпочинку населенням на водних об’єктах буде можливий розгляд питання офіційного відкриття пляжів та пляжного сезону в місті”, – зазначили в Управлінні з питань екологічної безпеки.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запоріжжі планують привести до ладу 79 парків та скверів. Також в місті ввімкнуть 8 фонтанів. До сезону відпочинку підготують три міські пляжі.