Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі подовжили заборону купання на пляжах: на яких пляжах будуть чергувати рятувальники

У Запоріжжі подовжили заборону купання на пляжах: на яких пляжах будуть чергувати рятувальники

У Запоріжжі подовжили заборону купання на пляжах: на яких пляжах будуть чергувати рятувальники

Пляж Запоріжжя. Фото: Inform.zp.ua

У Запоріжжі подовжили заборону купання на міських пляжах до закінчення воєнного стану. На місцях відпочинку встановлять відповідні таблички та на деяких пляжах працюватимуть рятувальники.

Про це 29 квітня під час брифінгу повідомив начальник відділу техногенної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Запорізькій області Сергій Шумельний та заступник начальника управління Олександр Фустій.

Цьогоріч влітку в Запоріжжі буде діяти заборона на купання на міських пляжах. Її продовжили до кінця воєнного стану в Україні. Водночас запоріжці продовжують цікавитися та відвідувати місця відпочинку, про це каже Сергій Шумельний. Попри заборону влітку 2023 року на водоймах загинули 14 людей, зокрема одна дитина, з початку 2024 року – четверо загиблих.

Тому рятувальні пункти будуть розташовані на таких пляжах:

  • Центральний пляж – розміщені два рятувальні пости;
  • Правобережний пляж – розміщений один рятувальний пост;
  • Пляж по вулиці лейтенанта Шмідта – один рятувальний пост.

Також на запорізьких пляжах будуть встановлені таблички, які вказують на заборону купання та відвідування.

Запоріжцям нагадають правила безпечного поводження на воді:

  • не пірнати у незнайомих місцях;
  • не купатися в незнайомих місцях;
  • слідкувати за дітьми під час перебування біля водойм.

Нагадаємо, що у Запоріжжі фахівці рятувально-водолазної служби обстежують та розчищають дно Дніпра на міських пляжах. Спеціалісти чистять дно на глибині до двох метрів.

Комунальники привели до ладу міські пляжі Запоріжжя. В місті продовжує діяти заборона на купання, тому пляжі офіційно не відкриті для відпочинку.

У Запоріжжі продовжує діяти заборона на відвідування пляжів, що ввели ще на початку повномасштабної війни. Тим не менш, ці місця відпочинку приводять до ладу.

“У разі скасування заборони відвідування місць відпочинку населенням на водних об’єктах буде можливий розгляд питання офіційного відкриття пляжів та пляжного сезону в місті”, – зазначили в Управлінні з питань екологічної безпеки.