Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Україна стягнула 120 млн грн з гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького: подробиці

Україна стягнула 120 млн грн з гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького: подробиці

Україна стягнула 120 млн грн з гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького: подробиці

Фотоілюстрація/иллюстрация.

Колаборант Євген Балицький/колаборант Евгений Балицкий

Україна забрала в дохід держави майно гауляйтера Запоріжжя Євгена Балицького на понад 120 млн грн. Також націоналізували активи його рідних.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Україна за підтримки СБУ стягнула в дохід держави понад 120 млн грн активів гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького. Серед майна колаборанта:

  • київська компанія, яка займається ремонтом і техобслуговуванням літаків;
  • 5 легких літаків;
  • 3 квартири;
  • приватний будинок;
  • 2 земельні ділянки;
  • 4 автомобілі преміумкласу, зокрема Lexus та BMW.

Більшість націоналізованого майна перебуває на ТОТ Запорізької області.

“Націоналізоване майно гауляйтера, яке перебуває в тимчасовій окупації, буде вилучено на користь України в межах майбутньої репарації”, – йдеться в повідомлені.

Також націоналізовані активи, якими колаборант володіє через свою родини – дружину, сина та батька.

Крім того, націоналізовано 100% статутного капіталу шести підприємств у тимчасово окупованому Мелітополі. Серед них – місцева телерадіокомпанія, яка працює на окупантів.

Загальна вартість націоналізованого майна становить понад 120 млн грн.


Нагадаємо, що Апеляційна палата ВАКС залишила в силі рішення про конфіскацію активів псевдогубернатора від окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів.

Суд визнав Балицького винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб).

Нині колаборант знаходиться на тимчасово окупованій території Запорізької області. Продовжуються комплексні заходи щодо його притягнення до відповідальності.

Псевдогубернатора Запорізької області Євгена Балицького заочно засудили до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.