Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Гауляйтера Запорізької області Балицького засуджено на 15 років

Гауляйтера Запорізької області Балицького засуджено на 15 років

Гауляйтера Запорізької області Балицького засуджено на 15 років

Коллаборант Евгений Балицкий. Источник: СБУ

Псевдогубернатора Запорізької області Євгена Балицького заочно засудили до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

За даними слідства, колишній нардеп від забороненої партії «ОПЗЖ» Балицький на початку повномасштабного вторгнення росії добровільно підтримав російських окупантів. Загарбники призначили його гауляйтером на території Запорізької області.

У СБУ повідомляють, що колаборант займався організацією псевдореферендуму щодо «приєднання» Запорізької області до росії. Під його керівництвом проводилася фальсифікація результатів голосування на користь окупаційного режиму.

Після фейкового плебісциту Балицький звернувся до президента рф з проханням «визнати» регіон як новий суб’єкт російської федерації. Потім, 30 вересня 2022 року, на «урочистому» заході у кремлі він підписав незаконний «договір про входження» Запорізької області до складу росії, – повідомляють у СБУ.

Суд визнав Балицького винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб).

Нині колаборант знаходиться на тимчасово окупованій території Запорізької області. Продовжуються комплексні заходи щодо його притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України затримала у Запоріжжі російських агентів фсб, які готували теракти проти командування ЗСУ та спецпризначенців СБУ.