Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Екологи виявили, які речовини забруднюють повітря в Запоріжжі

Екологи виявили, які речовини забруднюють повітря в Запоріжжі

Екологи виявили, які речовини забруднюють повітря в Запоріжжі

Ілюстративне фото

Протягом минулого тижня екологи виявили перевищення забруднювальних речовин в повітрі Запоріжжя. Деякі з них перевищували норму в декілька разів.

Дослідження проводили фахівці Комплексної лабораторії спостережень за забрудненням природного середовища Запорізького ЦГМ.

Минулого тижня концентрації забруднювальних речовин у повітрі Запоріжжя були перевищені за наступними домішками:

  • завислі речовини (пил) – 1,1 ГДК с.д.
  • діоксид азоту – 1,4-2,3 ГДК с.д.
  • фенол – 1,6-2,3 ГДК с.д.
  • формальдегід – 1,4-2,7 ГДК с.д.
Екологи виявили, які речовини забруднюють повітря в Запоріжжі
Інфографіка: Запорізький ЦГМ

Як відстежувати викиди в повітрі Запоріжжя?

Підпишіться на чат-бот Radiation and Smog Alarm від EcoCity в телеграмі, щоб отримувати сповіщення в разі небезпечного забруднення навколишнього середовища. Або моніторьте карту EcoCity в разі підозрілих загрозі викидів або їх прямих ознак.


Нагадаємо, що в Запоріжжі підприємці знищили зелену зону по вулиці Парамонова, 6. Там порушники планували збудувати парковку, однак проведення робіт зупинили.

В Запоріжжі реєстрували перевищення допустимої середньодобової концентрації пилу, фенолу, формальдегіду, а також оксиду і діоксиду азоту.

Екологи зробили приблизний розрахунок збитків навколишньому середовищу після російського обстрілу Дніпровської ГЕС. Шкода за засмічення землі та ґрунтів складає майже 168 млн.

В Запоріжжі зафіксували зниження рівню води в річці Дніпро. Це пов’язано з спустошенням Каховського водосховища.