Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У Запоріжжі в річці Дніпро зафіксували зниження рівню води

У Запоріжжі в річці Дніпро зафіксували зниження рівню води

У Запоріжжі в річці Дніпро зафіксували зниження рівню води

Ілюстративне фото

В Запоріжжі зафіксували зниження рівню води в річці Дніпро. Це пов’язано з спустошенням Каховського водосховища.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Після спустошення Каховського водосховища річка Дніпро почала входити в своє природнє русло. Тому рівень води в декількох областях, зокрема в Запорізькій значно зменшився. Гідрометеорологи попереджають про третій рівень небезпеки.

У Запоріжжі в річці Дніпро зафіксували зниження рівню води
Карта: Український гідрометеорологічний центр


Раніше Inform.zp.ua писав, що в Запоріжжі інспектори рибоохоронного патруля виявили 40 загиблих риб. Ймовірна причина отруєння – витік нафтопродуктів з ДніпроГЕС в річку.

У Запоріжжі екологи ліквідували екологічні наслідки влучання в ДніпроГЕС. Фахівці обробили плями нафти, які прибило до берегу, запобігши їх розповсюдженню по річці Дніпро.

Нагадаємо, що в межах Запоріжжя та, зокрема, навколо острова Хортиця у Дніпрі значно піднявся рівень води з початку другої декади березня. Це явище пов’язують з початком весняного водопілля.

“В середньому станом на сьогодні рівень води безпосередньо в зоні впливу Дніпровської ГЕС майже досяг нормальних значень, коли водопілля було наслідком природних процесів. Вода поступово заходить та наповнює наближені до русла ділянки Хортицької заплави, а також затоки малих річок в межах міста”, – зазначають спеціалісти заповідника “Хортиця”.

В Запоріжжі сьогодні, 9 квітня, знову загорілися плавні на березі Дніпра. Станом на 16:00 рятувальники продовжують працювати на місці пожежі. Вогнеборці не могли дістатися до місця загоряння, тому використали снігоболотохід “Богун-2”.