Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У Запоріжжі в Дніпрі загинула риба через витік нафти з ДніпроГЕС (ФОТО)

У Запоріжжі в Дніпрі загинула риба через витік нафти з ДніпроГЕС (ФОТО)

У Запоріжжі в Дніпрі загинула риба через витік нафти з ДніпроГЕС (ФОТО)

Фото: Запорізький рибоохоронний патруль

У Запоріжжі інспектори рибоохоронного патруля виявили 40 загиблих риб. Ймовірна причина отруєння – витік нафтопродуктів з ДніпроГЕС в річку.

Про це повідомив Запорізький рибоохоронний патруль.

Під час обстеження урочища “Вирва” на узбережжі знайшли 38 снулих сріблястих карасів та по одному екземпляру судака і білого амура. Інспектори зазначають, що вода на місці була прозора та без запаху.

“Імовірна причина загибелі може бути пов’язана із наслідками ракетної атаки на греблю ДніпроГЕС 22.03.2024, зокрема забрудненням водойми нафтопродуктами”, – йдеться в повідомленні.

За фактом виявлення загиблих рибин повідомили Держекоінспекцію та Держспоживслужбу для проведення лабораторних досліджень.


Нагадаємо, в Запоріжжі виявили незаконне сміттєзвалище в Шевченківському районі міста. Екологи закликають містян та владу бути відповідальними.