Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Запорізький медичний університет буде приймати студентів іноземців на Закарпатті

Запорізький медичний університет буде приймати студентів іноземців на Закарпатті

Запорізький медичний університет буде приймати студентів іноземців на Закарпатті

Фото: Віктор Микита

Запорізький державний медико-фармацевтичний університет релокується на Закарпаття. В місті Берегово на базі місцевого коледжу запорізький ВИШ навчатиме іноземних студентів.

Про це повідомив очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита.

ЗДМФУ відтепер зможе приймати іноземних студентів на Закарпатті. Філія запорізького університету відкриється в місті Берегово на базі Берегівського медичного фахового коледжу.

Запорізький медичний університет буде приймати студентів іноземців на Закарпатті
Фото: Віктор Микита

“Завдяки нашій співпраці на базі місцевого медичного фахового коледжу та центральної районної лікарні ім. Б. Ліннера вже навчаються студенти з Індії, які зараховані до ЗДМФУ”, – пише Віктор Микита.

Наразі університет може надати місця для 100 іноземних студентів. Проте існує перспектива розширення навчальних місць. Освітній процес для іноземців проходить на англійській мові.


Раніше ми писали, що в Запоріжжі 1 червня від російського обстрілу пошкодило гімназію №30. В планах міської влади об’єднати школу з більш безпечним освітнім закладом.

В Запорізькій області планують відновити можливість шкільного харчування в закладах освіти. Наразі влада розмірковує над ідеєю годувати дітей здоровою їжею.

У Запоріжжі з 23 травня ще 20 шкіл перейшли на змішаний формат навчання. Тепер в Запоріжжі очне навчання надають 44 навчальні заклади.

Що відомо про підземні школи в Запоріжжі?

У Запоріжжі до 1 вересня можуть з’явитися підземні школи. Головне завдання на новий навчальний рік – вивести запорізьких школярів на змішану форму навчання.

“Освіта розпочнеться. Я хочу, щоб діти здобували освіту. У березні у нас відкриється, сподіваюся, близько 50 шкіл. За місяць зможемо відкрити ще. Завдання одне: 1 вересня всі діти мають вийти в змішану систему освіти. Хто виїхав, продовжить онлайн”, – казав Іван Федоров.

Пізніше стало відомо, що будівництво підземних шкіл розпочнеться у травні 2024 року. Вони будуть розташовані у різних районах Запоріжжя. 

“До 1 вересня у різних районах Запоріжжя з’являться дві підземні школи. Сьогодні ми ведемо перемовини з нашими міжнародними партнерами, щоб вони профінансували цей проєкт”, – зазначив очільник ЗОВА.

Після цього з’явилася інформація, що дизайн для підземних шкіл буде розробляти американська архітектурна компанія Gensler. Ця ж компанія брала участь в будівництві Shanghai Tower. Та в багатьох інших масштабних проєктах забудови по всьому світу.

У травні Іван Федоров розповів, що в Запоріжжі та передмісті буде збудовано 5 підземних шкіл, проєкти яких вже погоджено Міністерством освіти і науки України. Три школи будуть в обласному центрі, ще дві в Запорізькому районі.