Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В школи Запоріжжя хочуть повернути харчування для школярів

В школи Запоріжжя хочуть повернути харчування для школярів

В школи Запоріжжя хочуть повернути харчування для школярів

Ілюстративне фото

В Запорізькій області планують відновити можливість шкільного харчування в закладах освіти. Наразі влада розмірковує над ідеєю годувати дітей здоровою їжею.

Про це заявив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

За його словами, в школах Запорізької області не було харчування для учнів останні 4 роки.

“Ми хочемо його повернути. Розглядаємо різні варіанти. Враховуємо безпекову ситуацію, локації, умови для приготування страв, економічність процесів. Найголовніша вимога – здорова і корисна їжа для наших дітей”, – сказав Федоров.

Він побував разом з іншими очільниками міст і ОВА у ліцеях Київської області разом із Першою Леді України Оленою Зеленською. Там вони побачили, як дітям готують їжу на фабриці-кухні.

Як пише Федоров, така концепція дозволяє вдвічі зекономити на поставці продуктів, готових страв та енерговитратах. Порція якісного харчування від фабрики-кухні коштує 70 грн. Натомість зараз у Запоріжжі порція від постачальника – 130 грн. Також це дає можливість охопити здоровим харчуванням тисячі дітей.

Що відомо про підземні школи в Запоріжжі?

У Запоріжжі до 1 вересня можуть з’явитися підземні школи. Головне завдання на новий навчальний рік – вивести запорізьких школярів на змішану форму навчання.

“Освіта розпочнеться. Я хочу, щоб діти здобували освіту. У березні у нас відкриється, сподіваюся, близько 50 шкіл. За місяць зможемо відкрити ще. Завдання одне: 1 вересня всі діти мають вийти в змішану систему освіти. Хто виїхав, продовжить онлайн”, – казав Іван Федоров.

Пізніше стало відомо, що будівництво підземних шкіл розпочнеться у травні 2024 року. Вони будуть розташовані у різних районах Запоріжжя. 

“До 1 вересня у різних районах Запоріжжя з’являться дві підземні школи. Сьогодні ми ведемо перемовини з нашими міжнародними партнерами, щоб вони профінансували цей проєкт”, – зазначив очільник ЗОВА.

Після цього з’явилася інформація, що дизайн для підземних шкіл буде розробляти американська архітектурна компанія Gensler. Ця ж компанія брала участь в будівництві Shanghai Tower. Та в багатьох інших масштабних проєктах забудови по всьому світу.

У травні Іван Федоров розповів, що в Запоріжжі та передмісті буде збудовано 5 підземних шкіл, проєкти яких вже погоджено Міністерством освіти і науки України. Три школи будуть в обласному центрі, ще дві в Запорізькому районі.