Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Запорізька АЕС несе окупантам лише проблеми: коментар Енергоатома

Запорізька АЕС несе окупантам лише проблеми: коментар Енергоатома

Запорізька АЕС несе окупантам лише проблеми: коментар Енергоатома

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Запорізька АЕС принесе окупантам лише проблеми. Оскільки досі існує ряд чинників, які заважають росіянам перезапустити станцію.

Таку думку висловив керівник НАЕК “Енергоатом” Петро Котін.

“Наразі ситуація на Запорізькій АЕС подібна до тієї, що склалася на ЧАЕС на початку повномасштабного вторгнення росії. Тоді окупанти захопили атомний об’єкт і, врешті-решт, зрозуміли, що ніякого сенсу в цьому немає. Лише проблеми”, – каже керівник Енергоатома.

За словами Петра Котіна, на станції досі існує ряд чинників, які заважають окупантам перезапустити ЗАЕС:

  • втрата води в Каховському водосховищі;
  • відсутність ліній електропередачі;
  • брак кваліфікованого персоналу;
  • ядерне паливо на ЗАЕС вичерпало свій ресурс експлуатації.

“Коли до божевільного політичного керівництва рф нарешті дійде, що перезапустити ЗАЕС технічно неможливо, і Запорізька АЕС окупантам нічого крім проблем не принесе, я думаю, тоді вони залишать нашу станцію”, – каже Петро Котін.


Раніше ми писали, що РФ має наміри перезапустити Запорізьку АЕС. Водночас експерти з ядерної безпеки попереджають, що такі дії можуть призвести до катастрофи.

Під час зустрічі гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі з правителем рф, Володимир Путін заявив, що окупанти планують перезапустити Запорізьку АЕС. Окупанти не назвали дату перезапуску, але ймовірно це може статися вже в цьому році. WSJ зазначає, що російські енергетики не знають, як безпечно перезапустити ЗАЕС.

Росіяни використовують дрони-камікадзе над ядерними реакторами окупованої Запорізької атомної електростанції.

Обстріли тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), що відбувалися вперше з 2022 року у квітні 2024, впритул наблизили ризик ядерної катастрофи.