Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти планують в цьому році перезапустити Запорізьку АЕС

Окупанти планують в цьому році перезапустити Запорізьку АЕС

Окупанти планують в цьому році перезапустити Запорізьку АЕС

Окупант на ЗАЕС. Ілюстративне фото

Під час зустрічі гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі з правителем рф, Володимир Путін заявив, що окупанти планують перезапустити Запорізьку АЕС.

Про це повідомили в The Wall Streat Journal.

В березні гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі зустрівся з очільником Кремля. Тоді Володимир Путін заявив, що вони мають намір перезапустити ЗАЕС. Таку інформацію WSJ передали джерела, які знайомі із розмовою.

Окупанти не назвали дату перезапуску, але ймовірно це може статися вже в цьому році. WSJ зазначає, що російські енергетики не знають, як безпечно перезапустити ЗАЕС.

“ЗАЕС – не станція “радянського типу”, до якої звикли російські працівники”, – йдеться у матеріалі.

Зараз п’ять із шести реакторів перебувають у стані “холодного” зупину. Ще один – у режимі “гарячого” зупину, в якій він виробляє тепло та пару.


Раніше ми писали, що у Харкові правоохоронці затримали шістьох інженерів проектних інститутів України. Фігуранти співпрацювали з підсанкційним російським “Росатомом” та хотіли під’єднати Запорізьку АЕС до енергосистеми РФ.