Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Шість інженерів-колаборантів хотіли під’єднати ЗАЕС до “Росатома” (ФОТО)

Шість інженерів-колаборантів хотіли під’єднати ЗАЕС до “Росатома” (ФОТО)

Шість інженерів-колаборантів хотіли під’єднати ЗАЕС до “Росатома” (ФОТО)

Фото: СБУ

У Харкові правоохоронці затримали шістьох інженерів проектних інститутів України. Фігуранти співпрацювали з підсанкційним російським “Росатомом” та хотіли під’єднати Запорізьку АЕС до енергосистеми РФ.

Про це повідомили в Службі безпеки України.

Українські інженери-проектувальники співпрацювали з російською енергетичною корпорацією “Росатом”. Служба безпеки України провела багатоетапну спецоперацію, щоб становити зв’язок фігурантів з окупантами.

Вдалося встановити особи причетним, ними виявилися шість інженерів проектних інститутів України. Вони допомагали створювати документацію для оновлення та модернізації російських атомних станцій. Головним їх завданням було під’єднати Запорізьку АЕС до “Росатом”. Таким чином окупанти би отримали повний контроль над потужностями станції.

“Однак Служба безпеки завчасно викрила ворожих пособників, “покроково” задокументувала їхні злочинні дії і затримала на етапі підготовки проектної документації для агресора”, – йдеться в повідомленні СБУ.

За співпрацю з окупантами фігуранти одержували винагороду у криптовалюті.

Всім причетним повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 ККУ (пособництво державі-агресору). Їм загрожує до 12 років тюрми.


Нагадаємо, що в ніч 22 березня, в день коли ракети влучили по Запоріжжю, на території ЗАЕС чули постріли. Експерти МАГАТЕ продовжують чути запуски артилерії на території станції.