Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти запускають снаряди з території ЗАЕС

Окупанти запускають снаряди з території ЗАЕС

Окупанти запускають снаряди з території ЗАЕС

Окупант на ЗАЕС. Ілюстративне фото

В ніч 22 березня, в день коли ракети влучили по Запоріжжю, на території ЗАЕС чули постріли. Експерти МАГАТЕ продовжують чути запуски артилерії на території станції.

Про це стало відомо із заяви генерального директора МАГАТЕ Маріано Гроссі.

На минулому тижні група МАГАТЕ, яка працює на станції, чула постріли. Запуски артилерії було чутно на ЗАЕС 22 та 27 березня. Крім того на електростанції спрацювала сигналізація через авіаційну загрозу. Це завадило експертам МАГАТЕ потрапити до сховища ядерного палива.

“За словами експертів, кілька разів звуки виходили звідти, імовірно, від артилерійського вогню. В ніч на 22 березня та вчора було чути вогонь зі стрілецької зброї неподалік”, – йдеться в повідомлені.


Раніше ми писали, що 22 березня російські війська атакували енергетичну інфраструктуру України. Постраждала й лінія живлення ЗАЕС.