Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Внаслідок масованого обстрілу ЗАЕС на межі блекауту (ОНОВЛЕНО)

Внаслідок масованого обстрілу ЗАЕС на межі блекауту (ОНОВЛЕНО)

Внаслідок масованого обстрілу ЗАЕС на межі блекауту (ОНОВЛЕНО)

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Сьогодні, 22 березня, російські війська атакували енергетичну інфраструктуру України. Постраждала й лінія живлення ЗАЕС.


Оновлено. Станом на 10:53, українські енергетики відновили другу лінію живлення ЗАЕС. “Дніпровська” ПЛ 750кВ знову працює.


Про це повідомив Міністр енергетики Герман Галущенко.

“Мета – не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни. На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генераціі, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях.

Окрім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС”, – йдеться в повідомленні.

За інформаціє Міненерго, частина регіонів має перебої зі світлом.

В НАЕК “Енергоатом” зазначають, що наразі ЗАЕС під’єднана лише до однієї лінії енергопередачі “Запорізька ТЕС — Феросплавна” з напругою 330 кВ. Живлення з лінією “Запорізька АЕС — Дніпровська” напругою 750 кВ втрачено.


Нагадаємо, що сьогодні зранку російські війська здійснили масований обстріл Запоріжжя. За попередньою інформацією, окупанти випустили 12 ракет по місту.