Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти зосередилися біля Вербового: військові про ситуація на Запорізькому напрямку

Окупанти зосередилися біля Вербового: військові про ситуація на Запорізькому напрямку

Окупанти зосередилися біля Вербового: військові про ситуація на Запорізькому напрямку

Фото 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

На Запорізькому напрямку окупаційні війська роблять спроби штурмів малими піхотними групами. Росіяни зосередилися біля Вербового та рухаються в сторону Малої Токмачки.

Про це розповів боєць на псевдо Юрист 1 окремого загону ЦСП “Омега” в етері телемарафону.

“Ситуація складна, але контрольована. Противник у складі малих піхотних груп пробує здійснювати штурми. Проте ми даємо гідну відсіч та вдалих спроб ще не було”, – каже військовий.

Водночас боєць зазначає, що російські окупанти зосередили біля Вербового та намагаються рухатися в сторону Малої Токмачки. Також для швидкого пересування росіяни використовують мотоцикли.

“Противник підтягує свої резерви. Але на щастя, ці резерви – погано підготовлені солдати, які мають стару неякісну зброю та дуже старі засоби зв’язку. Тому про ніякі вдалі дії навіть розмови йти не може”, – каже боєць на псевдо Юрист.

На Запорізькому напрямку окупаційні війська також використовують тактичну авіацію. Проте за словами військового, авіація росіян має погану точність.


Нагадаємо, що сьогодні, 31 травня, вночі російські війська завдали комбінованої атаки по Україні. Чотири безпілотники “Shahed-131/136” знищили в межах декількох областей, зокрема Запорізької.

В західній частині Запорізької області тривають позиційні бої в районі Роботиного, Вербового, Малої Токмачки і Малих Щербаків. Підтверджених змін на Запорізькому напрямку не зафіксовано.

На Запорізькому напрямку прикордонники виявили позиції окупантів. По чотирьом позиціям росіян завдали ударів скидами з безпілотників.

Що відбувається на Запорізькому фронті:

Впродовж доби окупанти 342 рази вдарили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 7 населених пунктів.

За два роки Росія пошкодила понад 11 тисяч цивільних будинків на підконтрольній території Запорізької області. До кінця року у Запоріжжі відбудують 12 будинків.

Міністерство оборони РФ повідомило про взяття під контроль населеного пункту Роботине Запорізької області, а також сіл Глибоке та Лук’янці у Харківській області. Українські військові відповіли.

У ніч на 14 травня російські війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed та балістичною ракетою “Іскандер-М”. Сили протиповітряної оборони збили усі 18 запущених “Шахедів”, у тому числі – у Запорізькій області.

Раніше ми писали, що 26 травня російські війська завдали удар крилатою ракетою Х-59 по запорізькому аеропорту. Внаслідок чого пошкодило термінал, люди не постраждали.