Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Як запоріжцям повідомити про пошкоджене житло – що робити

Як запоріжцям повідомити про пошкоджене житло – що робити

Як запоріжцям повідомити про пошкоджене житло – що робити

Зруйноване житло у Запоріжжі

Мешканці Запоріжжя можуть повідомляти про пошкодження або руйнування житла внаслідок військової агресії з боку РФ до міжнародного Реєстру збитків за допомогою застосунку чи порталу «Дія».

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Дані з Реєстру стануть основою для майбутніх репарацій, які РФ має виплатити за всі руйнування і злочини.

До Реєстру можна повідомити про такі типи житла: приватний будинок; квартира; дачний будинок; садовий будинок; інше житлове приміщення.

Зараз послуга доступна для українців, які мають Акт про пошкоджене майно від місцевої влади.

Згодом подати заяву до міжнародного Реєстру збитків буде можливо і без акта. Зокрема, якщо житло – на окупованій території, або в зоні бойових дій.

Щоб скористатися послугою через портал «Дія»:

1. Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі за допомогою електронного підпису.

2. Оберіть у розділі «Каталог послуг» – «Заява про відшкодування збитків», натисніть «Подати заяву».

3. Заповніть заяву – підтвердьте дані або додайте необхідну інформацію.

4. Перевірте сформовану заяву та натисніть «Відправити».

Нагадаємо, у Запоріжжі мешканці будинку по вул. Якова Новицького, 3 зможуть заселитися до осель у серпні 2025. Але за сталого фінансування це може статися раніше – в листопаді 2024 року.

Раніше Inform.zp.ua писав, що підрядна компанія зобов’язалась завершити всі роботи в будинку по вул. Якова Новицького, 3 до 2 листопада 2025 року. Процес відновдення буде складати 25 місяців. 

Багатоповерхівка по вулиці Незалежної України, 67 постраждала 2 березня 2023 року. Тоді російська ракета влучила в будинок, де мирно спали мешканці. Наразі відновлення п’ятиповерхівки продовжується.

У Запоріжжі в будинку за адресою Кам’яногірська, 6 від влучання ракети постраждали обидва під’їзди, було зруйновано несучі конструкції та вікна. Наразі в домі тривають відновлювальні роботи. На час ремонту майже всі мешканці будинку виїхали.