Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Прострочені медикаменти виявили в запорізькому пологовому будинку №3

Прострочені медикаменти виявили в запорізькому пологовому будинку №3

Прострочені медикаменти виявили в запорізькому пологовому будинку №3

Пологовий будинок №3
Фото: Суспільне. Запоріжжя

У Запоріжжі аудитори виявили незаконні витрати на суму близько 700 тис. гривень та прострочені медикаменти у пологовому будинку №3.

Про це повідомляє пресслужба Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області.

На складі пологового будинку аудитори знайшли медикаменти з простроченим терміном придатності на суму 428 тис. гривень.

“Ці медикаменти були придбані частково за кошти, які надійшли підприємству від Національної служби здоров’я, а також отримані як благодійна допомога”, – зазначають в аудитслужбі.

Надалі ці медикаменти неможливо використовувати, тому є певні втрати коштів.

“Крім того, ревізією встановлено факти зайвого нарахування та виплати доплати до рівня мінімальної заробітної плати, завищення вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт, зайве виділення підприємству з бюджету м. Запоріжжя коштів на сплату комунальних послуг”, – додають аудитори.

Матеріали ревізії передано до органів прокуратури.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запорізькій області аудитори встановили фінансові порушення на суму 231,6 мільйонів гривень за минулий рік.

Що відомо про об’єднання лікарень в Запоріжжі

Про об’єднання лікарень розповіли в ЗОВА ще 2 травня. Тоді писали що серед 40 медичних закладів Запоріжжя вже реорганізували 15 та деякі планують об’єднати.

“Нині їх близько 40 – деякі з них об’єднають. Всі необхідні документи вже підготовлені. Мета реформ – підвищення якості медичних послуг для населення та зменшення витрат з обласного бюджету”, – писала пресслужба ЗОВА.

Згодом стало відомо, що під об’єднання потраплять Запорізька обласна клінічна лікарня, Запорізький протипухлинний центр та кардіологічний центр. Також планують створити Центр матері та дитини на базі обласної дитячої лікарні, перинатального центру та центру репродукції.

Проте Запорізький протипухлинний центр виступив проти такого рішення ЗОВА та звернувся до суду. Проте суд відмовив онкологічному центру за відсутністю достатніх обґрунтувань.

“В даному випадку позивачем не надано жодного доказу в обґрунтування наявності обставин, які б свідчили про існування очевидної небезпеки для прав позивача. Твердження позивача ґрунтуються наразі на припущеннях, ймовірності виникнення негативних наслідків. Отже, позивачем не доведено необхідність вжиття заходів забезпечення позову”, – йдеться в ухвалі Запорізького окружного адміністративного суду.

Медичному закладу дали три дні, щоб або приєднатися до обласної лікарні, або звільнити фахівців. Запорізький онкологічний центр залишився незадоволеним таким рішенням та в соціальних мережах інформує, що буде боротися далі.

Запорізький протипухлинний центр незадоволений рішенням Запорізької ОВА про об’єднання з обласною клінічною лікарнею. Керівництво медзакладу вже зверталося до суду, тепер адресувало петицію до Президента України.