Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Запорізький онкоцентр виступив проти об’єднання лікарень: рішення суду

Запорізький онкоцентр виступив проти об’єднання лікарень: рішення суду

Запорізький онкоцентр виступив проти об’єднання лікарень: рішення суду

Лікарі та пацієнти Запорізького протипухлинного центру під стінами суду / Врачи и пациенты Запорожского противоопухолевого центра под стенами суда

Запорізький протипухлинний центр подав до суду проти об’єднання з іншими лікарнями, щоб оскаржити рішення ЗОВА. Суд відмовив онкологічному центру.

Про це йдеться в ухвалі Запорізького окружного адміністративного суду від 13.05.2024.

Запорізький регіональний протипухлинний центр подав позов до суду проти об’єднання з обласною клінічною лікарнею. Центр намагався в судовому порядку оскаржити та відмінити рішення ЗОВА. Проте суд відмовив онкологічному центру за відсутністю достатніх обґрунтувань.

“В даному випадку позивачем не надано жодного доказу в обґрунтування наявності обставин, які б свідчили про існування очевидної небезпеки для прав позивача. Твердження позивача ґрунтуються наразі на припущеннях, ймовірності виникнення негативних наслідків.

Отже, позивачем не доведено необхідність вжиття заходів забезпечення позову”, – йдеться в ухвалі.

Медичному закладу дали три дні, щоб або приєднатися до обласної лікарні, або звільнити фахівців. Запорізький онкологічний центр залишився незадоволеним таким рішенням та в соціальних мережах інформує, що буде боротися далі.

Запорізький онкоцентр виступив проти об'єднання лікарень
Документ, який отримав медичний заклад про припинення діяльності. Фото: Запорізький протипухлинний центр

Раніше Inform.zp.ua писав, що у Запоріжжі планують об’єднати обласну клінічну лікарню з онкологічним та кардіологічним центрами. Також планують створити Центр матері та дитини.

Також стало відомо, що в Запоріжжі почнуть реформи в лікарнях. Всього медичних закладів 40, деякі планують об’єднати для зменшення витрат з бюджету.