Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Стало відомо, які лікарні об’єднають в Запоріжжі та з якою метою

Стало відомо, які лікарні об’єднають в Запоріжжі та з якою метою

Стало відомо, які лікарні об’єднають в Запоріжжі та з якою метою

Ілюстративне фото

У Запоріжжі планують об’єднати обласну клінічну лікарню з онкологічним та кардіологічним центрами. Також планують створити Центр матері та дитини.

Про це повідомила заступниця голови Запорізької облдержадміністрації Наталія Будяк.

В Запоріжжі планують об’єднати медичні заклади для покращення якості медичних послуг. Так в місті об’єднають Запорізьку обласну клінічну лікарню з онкологічним та кардіологічним центрами.

Таким чином різнопрофільні лікарі зможуть надавати свої послуги в межах одного закладу. Крім того в планах запровадити в цій лікарні послуги з трансплантації кісткового мозку.

Також планують створити Центр матері та дитини на базі обласної дитячої лікарні, перинатального центру та центру репродукції. Народжуваність в Запорізькій області сильно знизилась через війну, за минулий рік в перинатальному центрі прийняли лише 1000 пологів.

Об’єднання цих медичних закладів дозволить ефективно використати державні кошти на медичне обладнання та ліки. Також в закладі планують запровадити державну програму з лікування безпліддя.


Нагадаємо, що наступного тижня в Запоріжжі почнуть реформи в лікарнях. Всього медичних закладів 40, деякі планують об’єднати для зменшення витрат з бюджету.

В Запоріжжі триває процес реформування у медичній галузі. Зараз розглядають можливість об’єднання деяких медзакладів.

Об’єднати планують лікарню №10 та пологовий будинок №3 із лікарнею екстреної та швидкої медичної допомоги, лікарню №1 із №7, лікарню № 3 із №4. Заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк зауважив, що оптимізація дає можливість розвиватися, мати прибуток, а також зберігати медичний персонал та будівлі медзакладів.

За 3 місяці від громадян міста надійшло близько 150 скарг щодо роботи закладів охорони здоров’я. Будуть проведені перевірки в кожному медичному закладі Запоріжжя.

“Керівники лікарень мають встановити чіткі рамки для своїх підлеглих та надати їм роз’яснення щодо відповідальності за провальну роботу та протиправні дії”, – казав очільник ЗОВА Юрій Малашко.