Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » В Запоріжжі об’єднають деякі лікарні: що відомо

В Запоріжжі об’єднають деякі лікарні: що відомо

В Запоріжжі об’єднають деякі лікарні: що відомо

Ілюстративне фото

Вже наступного тижня в Запоріжжі почнуть реформи в лікарнях. Всього медичних закладів 40, деякі планують об’єднати для зменшення витрат з бюджету.

Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація.

Вже наступного тижня в Запорізькій області стартують реформи закладів охорони здоров’я. Всього планують реорганізувати 15 медзакладів.

“Нині їх близько 40 – деякі з них об’єднають. Всі необхідні документи вже підготовлені. Мета реформ – підвищення якості медичних послуг для населення та зменшення витрат з обласного бюджету”, – йдеться в повідомленні.

На думку очільника ЗОВА Івана Федорова, Запоріжжю потрібно відмовитися від дотаційної практики. посадовець також нагадав про корупцію посадовців обласного МСЕК.

“Зараз правоохоронці проводять перевірки діяльності обласного МСЕК протягом 2023 – початку 2024 року. По завершенню буде ухвалено кадрові рішення”, – каже Іван Федоров.


Раніше ми писали, що Запоріжжі триває процес реформування у медичній галузі. Зараз розглядають можливість об’єднання деяких медзакладів.

Об’єднати планують лікарню №10 та пологовий будинок №3 із лікарнею екстреної та швидкої медичної допомоги, лікарню №1 із №7, лікарню № 3 із №4. Заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк зауважив, що оптимізація дає можливість розвиватися, мати прибуток, а також зберігати медичний персонал та будівлі медзакладів.

За 3 місяці від громадян міста надійшло близько 150 скарг щодо роботи закладів охорони здоров’я. Будуть проведені перевірки в кожному медичному закладі Запоріжжя.

“Керівники лікарень мають встановити чіткі рамки для своїх підлеглих та надати їм роз’яснення щодо відповідальності за провальну роботу та протиправні дії”, – казав очільник ЗОВА Юрій Малашко.