Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Спортсмен із Запоріжжя став чемпіоном України з вітрильного спорту

Спортсмен із Запоріжжя став чемпіоном України з вітрильного спорту

Спортсмен із Запоріжжя став чемпіоном України з вітрильного спорту

Олександр Болсуновський

Цьогоріч з 7 по 11 травня тривав Чемпіонат України з вітрильного спорту. Вітрувальники з усієї України, зокрема і з Запоріжжя, змагалися за першість на акваторії Дніпра. Змагалися у трьох класах – «Оптиміст», «Кадет» та «RC Tera».

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Троє спортсменів із Запоріжжя – вихованці КУ “Заводський районний фізкультурно-спортивний комплекс” Олександр Болсуновський, Олександр Чикалов та Єгор Поваляшко – представляли Запоріжжя.

14-річний Олександр Болсуновський, котрий виступав у класі «Оптиміст», виборов першість на Чемпіонаті України і нині готується показати гідний результат вже на Чемпіонаті Європи.

Також Олександр Чикалов – здобув 6-те місце, Єгор Поваляшко – 8-е.  

Тренер Кирило Долгов розповів про перебіг тренувального процесу, адже запорізькі спортсмени нині позбавлені можливості тренуватися щоденно у відкритих водоймах через безпекову ситуацію та змушені виїздити до сусіднього Дніпра.

– Незважаючи на те, що у Черкасах були складні погодні умови – через слабкий вітер провели набагато менше перегонів, ніж планувалося – все одно Олександр зміг показати гідний результат та впевнено перемогти. Що стосується інших спортсменів, вони вже досить дорослі для класу «Оптиміст», у них трохи більше ваги, ніж у їхніх конкурентів. Ще й вітер був слабкий. Це саме та причина, через яку інші спортсмени не виконали результат, який планувався. Я гадаю, ми могли  впевнено посісти 1, 2 та 3 місце, якби сприяли погодні умови, – поділився тренер Кирило Долгов.

Нагадаємо, в одному з навчальних закладів Запоріжжя влаштували спортивний забіг на підтримку Збройних Сил України. Участь в ньому взяли 70 спортсменів.

Раніше ми писали, що українські спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024 у Парижі, яка відбудеться з 26 липня по 11 серпня. Двоє спортсменів із Запорізької області вже здобули право представляти Україну на Олімпійських іграх.

Учасник минулорічних Ігор Нескорених, військовослужбовець ЗСУ Костянтин Кобиляну, повернувся до Запоріжжя. Він змагався в стрільбі з лука й досяг 1/8 фіналу, а в індивідуальних змаганнях з настільного тенісу – 1/32 фіналу.

Читайте також, медаль “Захиснику України” отримав військовослужбовець 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи Олександр Ковальський. Нагороду вручив йому Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.