Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізькій військовий брав участь у Іграх Нескорених

Запорізькій військовий брав участь у Іграх Нескорених

Запорізькій військовий брав участь у Іграх Нескорених

Костянтин Кобиляну Фото: архів Костянтина Кобиляну

Учасник цьогорічних Ігор Нескорених, військовослужбовець ЗСУ Костянтин Кобиляну, повернувся до Запоріжжя. Він змагався в стрільбі з лука й досяг 1/8 фіналу, а в індивідуальних змаганнях з настільного тенісу – 1/32 фіналу.

Про це чоловік розповів “Суспільному”. 

Костянтин не є професійний спортсменом. У змаганнях чоловік брав участь вперше. Гра в настільний теніс стала для нього відпочинком. А ось лук вперше взяв до рук на відборі у Львові і показав вдалий результат:

“Вже півтора роки я стріляю з різної зброї, тому було ближче, бо стрільба — це зараз моя невід’ємна частина життя”.

Він розповідає, що пропозицію взяти участь у цих іграх він отримав під час реабілітації в шпиталі. Там він перебував після другого поранення ноги. За словами Костянтина, у нього є ще три контузії, всі з яких він отримав на передовій на Запорізькому напрямку.

Цього року на Іграх Нескорених у Дюсердольфі він взяв участь у двох видах спорту – настільному тенісі і стрільбі з лука. У настільному тенісі він досяг 1/32 фіналу, а у стрільбі з лука – 1/8 фіналу. Костянтин визнає, що з більшею підготовкою він міг би показати ще кращі результати.

Відповідальність дуже велика, коли ти представляєш свою країну, яку борониш, свій дім, за який ти готовий віддати своє життя,” – говорить Костянтин.

Далі чоловік планує продовжувати тренування у стрільбі з лука. Крім того, в майбутньому він має намір відкрити спортивний клуб для військовослужбовців. Його мета – сприяти їхньому фізичному та психологічному відновленню.

Під час змагань, Костянтин завжди згадував свою доньку Вероніку та сина Максима, бо для нього дуже важливо було знову бути поруч з ними після тривалих місяців служби.

Як ми писали раніше, ВПО перерахували понад 238 млн. гривень за безоплатне розміщення. Йдеться про компенсацію за комунальні послуги людям, які тимчасово проживають у державних чи комунальних будинках.