Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 95 запоріжців претендують на компенсації за зруйноване житло

95 запоріжців претендують на компенсації за зруйноване житло

95 запоріжців претендують на компенсації за зруйноване житло

Житло

Ще 9 запоріжців, чиє житло було знищено під час обстрілів, отримають допомогу від міста. Загалом у Запоріжжі з початку роботи комісії на її розгляд надійшло 95 заяв. З них – 72 заяви вже розглянуто, а 23 були в обробці.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Відбулось чергове засідання міської комісії з розгляду питань надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією.

На черговому засіданні комісії було розглянуто ще 10 заяв про надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна. За результатами розгляду щодо 9 з них було прийняте рішення про надання заявникам компенсації шляхом видачі житлових сертифікатів.

Нагадаємо, у Запоріжжі мешканці будинку по вул. Якова Новицького, 3 зможуть заселитися до осель у серпні 2025. Але за сталого фінансування це може статися раніше – в листопаді 2024 року.

Раніше Inform.zp.ua писав, що підрядна компанія зобов’язалась завершити всі роботи в будинку по вул. Якова Новицького, 3 до 2 листопада 2025 року. Процес відновдення буде складати 25 місяців. 

Багатоповерхівка по вулиці Незалежної України, 67 постраждала 2 березня 2023 року. Тоді російська ракета влучила в будинок, де мирно спали мешканці. Наразі відновлення п’ятиповерхівки продовжується.

У Запоріжжі в будинку за адресою Кам’яногірська, 6 від влучання ракети постраждали обидва під’їзди, було зруйновано несучі конструкції та вікна. Наразі в домі тривають відновлювальні роботи. На час ремонту майже всі мешканці будинку виїхали.