Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » На Хортиці затримали чоловіка, який ловив рибу сіткою під час нересту (ФОТО)

На Хортиці затримали чоловіка, який ловив рибу сіткою під час нересту (ФОТО)

На Хортиці затримали чоловіка, який ловив рибу сіткою під час нересту (ФОТО)

Ілюстративне фото

У Запоріжжі під час нерестової заборони затримали чоловіка, який збирався на Хортиці ловити рибу сіткою. На порушника склали протокол, а знаряддя для риболовлі вилучили.

Про це повідомила Держекоінспекція Південного округу.

У Запоріжжі на острові Хортиця, затримали чоловіка з 180-метровою сіткою. Наразі в місті діє нерестова заборона, тому дії порушника кваліфікували як браконьєрство. Запоріжець не встиг незаконно наловити риби, проте отримав протокол. Засоби для ловлі в порушника вилучили.

На Хортиці затримали чоловіка, який ловив рибу сіткою під час нересту
Фото: Держекоінспекція Південного округу

Нагадаємо, що в передмісті Запоріжжя спіймали рибалку, який ловив рибу сітками під час нересту. Чоловік наніс шкоди екології на понад 6 тисяч гривень.

У передмісті Запоріжжя правоохоронці викрили браконьєрів, які під час нересту ловили рибу лісками на човні. Вони впіймали близько 2000 рибин та завдали шкоди на понад 3 млн гривень.

На водоймах у Запоріжжі та Запорізькому районі розпочався період заборони риболовлі під час нересту. Ловити рибу можна тільки на визначених ділянках, аби не нашкодити природі та не порушити закон.

Які є заборони у рибальстві

Є кілька важливих заборон, не дотримуючись яких, ви можете отримати штраф. Ловити рибу не можна в:

  • період, коли діє нерестова заборона;
  • період, коли діє заборона на ловлю під час линьки;
  • період, коли діє заборона на ловлю в зимувальних ямах;
  • період, коли діє заборона на ловлю з човна (закриття навігації, нерест).
  • Основні заборони на риболовлю в Запорізькій області діють з квітня по червень.