Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » На Запоріжжі рибалки під час нересту спіймали риби на понад 3 млн гривень (ВІДЕО)

На Запоріжжі рибалки під час нересту спіймали риби на понад 3 млн гривень (ВІДЕО)

На Запоріжжі рибалки під час нересту спіймали риби на понад 3 млн гривень (ВІДЕО)

Ілюстративне фото

У передмісті Запоріжжя правоохоронці викрили браконьєрів, які під час нересту ловили рибу лісками на човні. Вони впіймали близько 2000 рибин та завдали шкоди на понад 3 млн гривень.

Про це повідомляють в ГУ Нацполіції Запорізької області.

У передмісті Запоріжжя в районі села Привітне двоє рибалок ловили рибу під час нересту лісками на човні. Загалом браконьєри спіймали близько 2 тисяч рибин: судаків, карасів, сазанів, лящів, окунів, плоскирки та плитки.

На Запоріжжі рибалки під час нересту спіймали риби на понад 3 млн гривень
Фото: Запорізька обласна прокуратура

Своїми діями порушники завдали збитків екології Запоріжжя на суму близько 3 250 000 грн. Відносно чоловіків відкрили кримінальне провадження за незаконну риболовлю (ч.2 ст.249 КК України). Найжорстокіша санкція статті передбачає тюремний строк до трьох років.


Раніше Inform.zp.ua писав, що у передмісті Запоріжжя спіймали рибалку, який ловив рибу сітками під час нересту. Чоловік наніс шкоди екології на понад 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, що нерестова заборона на вилов водних біоресурсів на водоймах Запорізької області триватиме з 1 квітня до 20 травня, на Дніпровському водосховищі – з 5 квітня до 10 червня, а на річці Дніпро від греблі Дніпровської ГЕС – з 10 квітня до 15 червня.

Поліція Запоріжжя закликає громадян сумлінно дотримуватися встановлених норм природоохоронного законодавства: якщо ви стали очевидцем порушення правил рибальства та незаконної реалізації риби, не зволікайте – повідомляйте про це за номером 102.

На водоймах у Запоріжжі та Запорізькому районі розпочався період заборони риболовлі під час нересту. Ловити рибу можна тільки на визначених ділянках, аби не нашкодити природі та не порушити закон.