Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Відпочинок на Азовському морі: окупанти планують використати людей як щит

Відпочинок на Азовському морі: окупанти планують використати людей як щит

Відпочинок на Азовському морі: окупанти планують використати людей як щит

Азовское море. Ілюстративне фото

На тимчасового окупованих територіях Запорізької області на узбережжі Азовського моря окупанти планують відкривати сезон відпочинку. Проте безпеку туристам не гарантують.

Про це розповів очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Окупанти готуються до курортного сезону в Запорізькій області. Проте безпеку для громадян ніхто не гарантує. За словами Івана Федорова, цивільне населення будуть використовувати як живий щит.

“Росіяни завжди прикриваються цивільним населенням. Розташовують свої військові бази у житлових кварталах, школах, дитсадках. На Азовському узбережжі ворог розмістив велику кількість особового складу, військових засобів, складів боєприпасів”, – йдеться в повідомлені очільника ЗОВА.

Іван Федоров закликає українців на тимчасово окупованих територіях не піддаватися маніпуляція та не їхати на відпочинок біля моря.


Раніше ми писали, що після окупації Криму, Запорізької та Херсонської областей Росії вдається зараз повністю контролювати Азовське море і використовувати його акваторію для нанесення ударів по території України.

Окупанти готують законопроєкт щодо зміни статусу Азовського моря на внутрішнє море Росії.

25 березня на біля Мелітополя в Запорізькій області чули вибух. За інформацією очільника ЗОВА Івана Федорова, підірвався склад боєприпасів окупантів.

Повітряні Сили України разом з ГУР збили черговий російський літак А-50У. Це сталося над акваторією Азовского моря.

“Знищений А-50У ― нова модернізована російська версія літака. Це повітряний командний пункт, який держава-агресор використовувала для дальнього радіолокаційного виявлення, управління та наведення для ударів по Україні ракетами зі стратегічної авіації”, – зазначають розвідники.

Збитий українськими військовими літак А-50 та підбитий Іл-22М11 погіршують авіаційні операції окупантів над Азовським морем. Аналітики стверджують, що це зменшить оперативні можливості РФ у повітрі.