Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Азовське море стали використовувати російські військові після окупації півдня України

Азовське море стали використовувати російські військові після окупації півдня України

Азовське море стали використовувати російські військові після окупації півдня України

Азовское море

Після окупації Криму, Запорізької та Херсонської областей Росії вдається зараз повністю контролювати Азовське море і використовувати його акваторію для нанесення ударів по території України.

Про це в ефірі програми «Питання Національної безпеки» повідомив Павло Лайкійчук, керівник програм безпеки Центру глобалістики «Стратегія ХХІ».

В Азовському морі постійно присутнє угруповання катерів окупантів. Зокрема, бригади Росгвардії, яка розташована в окупованій Керчі і спеціально створена для охорони Керченського мосту.

Також Росія почала виводити в Азовське море ракетоносій “калібрів”, але його поки не використовують.

Захід в акваторію Азовського моря бойових кораблів Чорноморського флоту, зокрема, ракетоносіїв, свідчить, що росіяни весь час намагаються змінювати райони пуску ракет по Україні, змінювати маршрути руху ракет. Тому цілком можливо, що з Азова полетять не тільки» шахеди», а й крилаті ракети, – зазначив експерт.

Крім того, з акваторії Азовського моря російські війська атакують Україну бомбардувальниками Ту-22М3. На відміну від стратегічних бомбардувальників Ту-95, які використовуються переважно в районі Волгограда, вони мають відносно невелику дальність пуску ракет.

Як писав раніше Inform.zp.ua, після вибуху в Бердянському морському порту 2 червня окупанти почали терміново вивозити обладнання та відводити кораблі, якими планували вивозити крадене зерно.