Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Аналітики розповіли, що змінив збитий над Азовським морем літак А-50, – ISW

Аналітики розповіли, що змінив збитий над Азовським морем літак А-50, – ISW

Аналітики розповіли, що змінив збитий над Азовським морем літак А-50, – ISW

Літак А-50. Ілюстративне фото

Збитий українськими військовими літак А-50 та підбитий Іл-22М11 погіршують авіаційні операції окупантів над Азовським морем. Аналітики стверджують, що це зменшить оперативні можливості РФ у повітрі.

Про це йдеться у звіті Інститут вивчення війни за 16 січня. 

16 січня речник ВПС України полковник Юрій Ігнат заявив, що присутність російської тактичної авіації над Азовським морем зменшилась. Полковник додає, що А-50 та Іл-20 допомагали російським військам виявляти повітряні цілі на відстані до 600 кілометрів й в режимі реального часу передавали інформацію на російські пункти управління.

Аналітики з посиланням на Південне оперативне командування України повідомляють, що до 14 січня 2024 року російські сили мали на озброєнні лише три літаки А-50 і шість модернізованих А-50У. 

Юрій Ігнат також заявив, що знищення одного з цих небагатьох літаків певною мірою зменшить російські оперативні можливості. Серйозні пошкодження літака Іл-22 зробили його непрацездатним.

“Але російські сили, ймовірно, замінять як знищений А-50, так і пошкоджений літак Іл-22. Ігнат уточнив, що знищення цих літаків не вплине на інтенсивність російських ракетних і безпілотних ударів, оскільки російські сили програмують ці ракети та безпілотні літальні апарати з визначеними маршрутами та цілями з наземних позицій”, – пишуть аналітики ISW у звіті. 


Нагадаємо, що українські військові ввечері 14 січня, збили над Азовським морем російський літак А-50 та підбили повітряний командний пункт Іл-22М11.