Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Літні канікули 2024: чому не однакові для всіх школярів у Запоріжжі

Літні канікули 2024: чому не однакові для всіх школярів у Запоріжжі

Літні канікули 2024: чому не однакові для всіх школярів у Запоріжжі

Ілюстративне фото

Минаючий учбовий рік в Україні розпочався 1 вересня 2023 року. Точна дата його завершення і, відповідно – початок літніх канікул для українських школярів: 28 червня 2024 року.

Про це йде мова у постанові Міністерства освіти України.

Міністерство освіти з огляду на військовий стан, який зараз діϵ в країні – дозволило керівникам шкіл самостійно створювати графіки шкільних канікул для школярів різних класів.

Школи в різних регіонах України наразі можуть самостійно регулювати дату канікул та визначати форму навчання (дистанційна або ж очна) — з огляду на ситуацію з безпекою в регіоні.

Постанова Кабінету Міністрів встановила, що учбовий рік в українських школах розпочався, як і зазвичай — 1 вересня 2023 року. Однак триватиме він на 1 місяць довше і завершиться не наприкінці травня, а лише 28 червня 2024 року.

29 червня в 2024 році — дата початку літніх канікул для українських школярів.

Триватимуть літні канікули до 31 серпня 2024 року.

Останні дзвоники для школярів з України пролунають традиційно: 31 травня 2024 року. Однак до 28 червня включно учбовий процес в школах триватиме. Учні будуть складати атестацію та іспити, а ще — компенсаційні завдання задля того, щоб подолати освітні втрати, які накопичились протягом учбового року.

Слід також відзначити, що точна дата початку літніх канікул 2024 та їх завершення – це лише рекомендація від Міністерства освіти України. Ці дати можуть змінюватись педагогічною Радою та керівниками шкіл.

Міністерство освіти і науки погодило проєкти 5 підземних шкіл в Запоріжжі та виділило 500 мільйонів гривень. Вже цього тижня оголошують тендери на будівництво.

У планах обласної влади побудувати на території Запорізької області 10 підземних шкіл до кінця поточного року. У них в режимі офлайн зможуть навчатися 10 000 дітей.

Сьогодні, 25 квітня, в перший день на посаді в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко зустрілася з Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим. Секретарка Запорізької міськради прокоментувала будівництво підземних шкіл.

Запорізька обласна влада підписала меморандум про співпрацю з благодійними організаціями, завдяки якій навчальним закладам Запорізької області можуть виділити 500 тис євро на виготовлення модульних меблів для укриттів та підземних шкіл.

У Запоріжжі планують побудувати декілька підземних шкіл. Наразі обласна влада веде перемовини щодо розробки проєктів навчальних закладів.

У Запоріжжі планується побудувати щонайменше три підземні школи. Заклади будуть розташовані у центрі міста, а також у Бородинському та Комунарському районах.