Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі 70 тисяч ВПО отримують виплати від держави

У Запоріжжі 70 тисяч ВПО отримують виплати від держави

У Запоріжжі 70 тисяч ВПО отримують виплати від держави

Ілюстративне фото

В Запоріжжі знайшли прихисток 156 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них 70 тисяч родин отримують державну допомогу на проживання.

Про це повідомили на загальноміській нараді Запорізької міської ради.

В Запоріжжі підтримку отримали 156 тисяч вимушених переселенців з різних областей. З них 70 тисяч родин отримують фінансову допомогу від держави.

“Зараз у Запоріжжі залишаються 4800 сімей вимушених переселенців, які ще не звернулися за підтвердженням їм виплат від держави. Соцслужбам необхідно максимально активно працювати з цими людьми, щоб вони мали можливість вирішити це питання, подати необхідні документи”, – розповідає секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.


Нагадаємо, що у Запоріжжі відкрився Центр життєстійкості, який пропонує психологічну допомогу та тренінги для ВПО, ветеранів та родин з дітьми. Такі центри працюють по всій Україні в межах програми “Ти як?”.

Після оновлення застосунку “Дія” стало можливим оформити довідку ВПО і грошову допомогу відразу на всю сім’ю в одній заяві.

183 мільйони гривень державної допомоги отримали у квітні внутрішньо переміщені особи, які проживають у Запорізької області. Водночас 33 тисячі запорізьких переселенців втратили право отримувати грошову допомогу.

Держава запровадила програму компенсацій роботодавцям, які працевлаштовують за направленням центрів зайнятості внутрішньо переміщених осіб.

Як писав раніше Inform.zp.ua, уряд планує розширити перелік категорій ВПО, які зможуть отримати фінансову допомогу. Подібні пропозиції вже в розробці.

До переліку категорій ВПО планують додати:

  • дітей, які влаштовані в сім’ї патронатного вихователя; патронатних вихователів; дітей, тимчасово влаштованих у сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу;
  • тяжкохворих осіб, яким не встановлено інвалідність.