Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Перша підземна школа скоро з’явиться на Запоріжжі: показали фото

Перша підземна школа скоро з’явиться на Запоріжжі: показали фото

Перша підземна школа скоро з’явиться на Запоріжжі: показали фото

Фото: Іван Федоров

В селі Біленьке на Запоріжжі планують збудувати першу підземну школу для понад 500 дітей. Наразі єдина в громаді школа працює в змішаному форматі та не може забезпечити всіх дітей простором для навчання.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

В передмісті Запоріжжі в Біленківській громаді працює одна школа. Наразі освітній заклад працює в змішаному форматі. Проте укриття школи може вмістити лише 60 дітей. Тому учні молодших класів ходять на повноцінне навчання, а середні та старші класи мають лише факультативи у другій половині дня.

В селі Біленьке планують збудувати першу підземну школу на Запоріжжі. Вона буде розрахована на понад 500 дітей, які зможуть навчатися очно. Планують організувати навчальний процес у дві зміни.

Що відомо про підземні школи в Запоріжжі?

Міністерство освіти і науки погодило проєкти 5 підземних шкіл в Запоріжжі та виділило 500 мільйонів гривень. Вже цього тижня оголошують тендери на будівництво.

У планах обласної влади побудувати на території Запорізької області 10 підземних шкіл до кінця поточного року. У них в режимі офлайн зможуть навчатися 10 000 дітей.

Сьогодні, 25 квітня, в перший день на посаді в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко зустрілася з Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим. Секретарка Запорізької міськради прокоментувала будівництво підземних шкіл.

“Заплановані до побудови у Запоріжжі підземні школи, проєкти яких підтримано Міністерством освіти і науки України, усунуть прогалини в навчанні дітей, які довгий час вчилися онлайн”, – пише посадовиця.

Запорізька обласна влада підписала меморандум про співпрацю з благодійними організаціями, завдяки якій навчальним закладам Запорізької області можуть виділити 500 тис євро на виготовлення модульних меблів для укриттів та підземних шкіл.

У Запоріжжі планують побудувати декілька підземних шкіл. Наразі обласна влада веде перемовини щодо розробки проєктів навчальних закладів.

У Запоріжжі планується побудувати щонайменше три підземні школи. Заклади будуть розташовані у центрі міста, а також у Бородинському та Комунарському районах.