Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі до Великодня прикрасили місто писанками (ФОТО)

У Запоріжжі до Великодня прикрасили місто писанками (ФОТО)

У Запоріжжі до Великодня прикрасили місто писанками (ФОТО)

Фото: Лариса Середа

Представниці громадської організації “Запорозькі Берегині” прикрасили писанками дерева до Великодня. Вишиті прикраси можна побачити на площі Мистецькій та в кафедральному соборі Святої Трійці.

Про це повідомляє голова правління громадської організації “Запорозькі Берегині” Олена Шевчук.

До Великодня запорізькі волонтерки прикрасили кафедральний собор Святої Трійці писанками власного виробництва. На виробах вишиті символами різних міст та селищ Запорізької області.

Завідувачка сектору культури та спорту в Районній адміністрації Запорізької міської ради Лариса Середа показала, як “Запорозькі Берегині” прикрасили площу Мистецьку.

“За цим дійством радо спостерігали містяни та із задоволенням спілкувалися, розпитували та робили світлини. Особливо було щемно дивитись як люди підходили і шукали свою писанку, писанку, яка символізує їх домівку, їх землю, яка під обстрілами та в окупації…”, – пише Лариса Середа.


Як ми писали раніше, запоріжців закликають цього року на Великдень не йти до храмів, через небезпеку російської агресії. У Запоріжжі служіння будуть проводитися онлайн.

На Великодні свята у Запоріжжі правоохоронці посилять контроль за безпекою, аби запобігти провокаціям. В місцях скупчень людей збільшать наряди поліції.

Запоріжцям радять найближчим часом:

– уникати місць скупчення людей;
– не ігнорувати оповіщення про повітряну тривогу;
– перебувати в укриттях до її завершення.

Нагадаємо, цього року православні відзначатимуть Великдень 5 травня. Зазвичай на честь свята українцям влаштовували додаткові вихідні, але під час війни ситуація змінилася.

Напередодні Великодня, яке відзначатиметься 5 травня, запорізькі рятувальники спільно з представниками добровільної пожежної охорони та місцевої пожежної команди проводять перевірки протипожежного стану церкв культових споруд.

В минулому році Великдень у Запоріжжі пройшов без додаткових обмежень. На підконтрольній території Запорізької області діяла комендантська година з 00:00 до 05:00.

Представників релігійних конфесій закликали максимально переводити служби в онлайн-режимі та організовувати процес без масового скупчення людей.