Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Європарламент засудив російські “вибори” в Запорізькій області

Європарламент засудив російські “вибори” в Запорізькій області

Європарламент засудив російські “вибори” в Запорізькій області

Ілюстративне фото

Члени Євросоюзу засудили так звані “вибори” Володимира Путіна на тимчасово окупованих територіях України. Європарламент назвав це “фарсовим виступом російської влади”.

Про це в повідомленні Європейського парламенту.

Ця заява пов’язана з незаконними “виборами”, які росіяни провели на тимчасово окупованих територіях України. Адже процес не був вільним чи справедливим.

“Цей фарсовий виступ російської влади переслідував єдину мету – створити видимість електоральної легітимності Володимира Путіна, його політики нещадних внутрішніх репресій і, насамперед, агресивної війни проти України”, – заявили члени ЄС.

Також Європарламент висловив жаль, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вирішив відійти від позиції ЄС і привітав Володимира Путіна з його фіктивним “переобранням”. Депутати закликали членів Євросоюзу обмежити відносини з Путіним.


Як ми писали раніше, з 15 по 17 березня у РФ та на тимчасово захоплених територіях України проводять фінальний етап так званих “президентських виборів”. Їх засудила цивілізована світова спільнота, зокрема США та Великобританія.

У Запорізькій області окупанти зі зброєю обходять оселі українців та змушують голосувати за Володимира Путіна. Відмову росіяни розцінюють як “антиросійську позицію”.

Нагадаємо, окупанти готували «сакральні жертви» на псевдовибори, які відбудуться 15-17 березня в РФ та на окупованих територіях України, зокрема – у Запорізькій області.

Зазначається, що російські окупанти планували теракти та провокації з жертвами серед цивільного населення на виборчих дільницях тимчасово окупованої території України, зокрема окупованої частини Запорізької області. Звинуватити в них традиційно планують Збройні Сили України.