Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запоріжжі зведено понад 80 км оборонних споруд (ФОТО)

На Запоріжжі зведено понад 80 км оборонних споруд (ФОТО)

На Запоріжжі зведено понад 80 км оборонних споруд (ФОТО)

Укриття. Фото: Міноборони

На Запорізькому напрямку продовжують будівництво фортифікаційних споруд. Вже зведено понад 80 км укріплень: опорні пункти та сталеві криївки.

Про це повідомили в Гірничодобувній компанії “Метінвест”.

Будівництво оборонних споруд на Запоріжжі продовжується. Вже зведено понад 80 км украплень. Це опорні пункти та сталеві криївки, тобто споруди під землею.


Нагадаємо, що 23 квітня Уряд виділив додаткові 8 млрд гривень на будівництво фортифікаційних споруд в регіонах. Загалом від початку 2024 року на оборонні споруди спрямували 38 млрд гривень.

Як ми писали раніше, на територію Запорізької області виділили понад 1,3 мільярди гривень на будівництво фортифікаційних споруд. Їх будують, як військові, так і цивільні підрядники.

Нагадаємо, що у прифронтовій Запорізькій області тривають роботи з будівництва фортифікаційних споруд і збільшення кількості мобільних вогневих груп. В цьому допомагають два регіони України.

“Одна основна задача цього будівництва — щоб наші військові відчували себе трохи спокійніше, що в будь-якому випадку все буде готове до різноманітних подій. Але це точно не означає, що хтось збирається відступати”, – зазначив Федоров.

За його словами, будівництво ведеться зранку і продовжується пізно ввечері. Деякі роботи проводяться навіть вночі.

На Запорізькому напрямку будують бліндажі, укриття та зуби дракона. Відео з фронту показав очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

На відео можна побачити, що на Запорізькому напрямку вже збудовані бліндажі. Також зводяться укриття та так звані “зуби дракона”. В Запорізькій області працюють будівельника та техніка.