Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Тарифи на комунальні послуги у квітні 2024 в Запоріжжі: скільки доведеться заплатити

Тарифи на комунальні послуги у квітні 2024 в Запоріжжі: скільки доведеться заплатити

Тарифи на комунальні послуги у квітні 2024 в Запоріжжі: скільки доведеться заплатити

Ілюстративне фото

Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки доведеться заплатити запоріжцям у квітні за світло, опалення, газ, воду та вивезення сміття читайте в цьому матеріалі.

Ціни на електроенергію

Тариф на електроенергію для побутових споживачів в Україні залишиться незмінним. – 2,64 грн за кіловат.

Ілюстративне фото

Заощадити на електроенергії українці можуть за допомогою двозонних і тризонних тарифів. У не пікові години (з 23:00 вечора до 07:00 ранку) споживання електроенергії обійдеться в рази дешевше через багатотарифний засіб обліку. Тобто основне навантаження на мережу потрібно робити вночі, а вдень — економити.

Ціни на опалення

Тарифи на тепло для населення у новому опалювальному сезоні не буде змінюватися.

Абонентська плата за опалення у Запоріжжі становить 24 грн. Вона нараховується за розподіл послуг у межах одного будинку.

Ілюстративне фото

Споживачі, у чиїх будинках встановлені загальнобудинкові лічильники, платитимуть 24 грн на місяць, ті, у кого лічильників немає – 18,96 грн.

Детальніше про тарифи на опалення для населення – на сайті Міських теплових мереж.

Ціни на воду

У Запоріжжі залишаються стабільними тарифи на воду. Ціна водовідведення та водопостачання в різних містах України варіюється від 24,52 до 42,86 гривні за кубометр.

Ілюстративне фото

У Запорізькому водоканалі подають такий тариф: 28,37 гривні.

Тарифи на газ

АТ “Запоріжгаз” перейшло під управління Групи Нафтогаз. Особові рахунки, тарифи та реквізити на оплату послуг для споживачів Запорізької області залишаються незмінними.

Раніше ТОВ “Енерджі Трейд Груп” (ETG) по Запорізькій області встановив єдиний місячний і річний тариф — 7,79 грн. за 1 м3 (з урахуванням ПДВ).

Ілюстративне фото

«Нафтогаз» і надалі реалізовуватиме газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною. Вона становить 7,4 грн за кубічний метр.

Запоріжців попереджають, платформи та онлайн-сервіси 104.ua, на яких раніше споживачі природного газу могли передати показники лічильника, вже не є коректними та не працюють. Наразі для споживачів природного газу відкрито доступ до сервісів ГК «Нафтогаз», де можна передати показники у різний спосіб.

Тарифи на вивезення сміття

Для населення вартість послуг з поводження з побутовими відходами на одну особу становить:

  • в упорядкованих багатоквартирних будинках-39,69 грн;
  • в одноквартирних будинках з присадибною ділянкою (приватний сектор) – 44,33 грн.
Ілюстративне фото

Як писав раніше Inform.zp.ua, комунальні тарифи для населення на електроенергію, газ та тепло залишаться незмінними у Запоріжжі до кінця опалювального сезону.

Також Уряд затвердив порядок перерахунку вартості комунальних послуг із постачання тепла, води та вивозу сміття.