Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Пошкодження Дніпровської ГЕС значно погіршило виробництво електроенергії, – ISW

Пошкодження Дніпровської ГЕС значно погіршило виробництво електроенергії, – ISW

Пошкодження Дніпровської ГЕС значно погіршило виробництво електроенергії, – ISW

Удар по Дніпровській ГЕС 22 березня

Атаки росіян по українській енергосистемі все більше погіршують можливості виробництва електроенергії. Це підтверджує ситуація після удару по Дніпровській ГЕС.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Після ударів по українським енергооб’єктах були тимчасові перебої в подачі електроенергії, води та інших послуг.

“Російським військам не вдалося вивести з ладу українську енергосистему 22 березня, але, можливо, вони мають намір продовжити посилені удари по енергетичній інфраструктурі в наступних серіях ударів, особливо для того, щоб отримати вигоду з триваючих затримок з наданням західної допомоги в галузі безпеки, які, як повідомляється, як очікується, значно обмежать можливості протиповітряної оборони України”, – зазначають аналітики.

Росіяни ще раніше намагалися знизити деякі можливості України з виробництва електроенергії: захоплення Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) у березні 2022 року, окупація Каховської гідроелектростанції (КГЕС) у лютому 2022 року та подальше руйнування її греблі у червні 2023 року, а тепер значних збитків Дніпровській гідроелектростанції (ДГЕС) у Запоріжжі.

Що відомо про ракетну атаку по Запоріжжю 22 березня?

Зранку 22 березня російські війська здійснили масований обстріл Запоріжжя. За попередньою інформацією, окупанти випустили 20 ракет по місту.

Удари прийшлися й по Дніпровській ГЕС. Внаслідок влучання стався витік нафти в Дніпро. Фахівцями Держекоінспекції відібрані проби води з метою лабораторного дослідження.

Внаслідок ракетних ударів у м. Запоріжжя кількість постраждалих осіб збільшилась до 29 (з них 2 дітей).