Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Удар по ДніпроГЕС у Запоріжжі: що відомо на даний момент

Удар по ДніпроГЕС у Запоріжжі: що відомо на даний момент

Удар по ДніпроГЕС у Запоріжжі: що відомо на даний момент

Ілюстративне фото

Сьогодні, 22 березня, війська РФ атакували Запоріжжя. Удари прийшлися й по Дніпровській ГЕС.

15:50 – директор Інституту водних проблем і меліорації НААН Михайло Яцюк в етері телемарафону повідомив, що окупанти спеціально поцілили в ГЕС-2. Адже станція була більш нова та ефективна. Натомість, зараз ДніпроГЕС не функціонує і можуть бути певні наслідки для енергосистеми України.

“Сьогоднішній удар показав, що ми втратили цей об’єкт. Це можливо буде мати наслідки для енергосистеми. Але хотів би заспокоїти, це не значить, що це буде гідродинамічна аварія, яка буде схожа на те що ми мали після руйнування Каховської ГЕС”, – каже Михайло Яцюк.

13:34 – представник Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов розповів в етері телемарафону, що в Дніпровську ГЕС поцілили 8 ракет. Ураження на станції, за його словами, дуже значні.

13:25 – Держекоінспекція повідомила, що у Запоріжжі внаслідок влучання в ДніпроГЕС стався витік нафти в Дніпро. Фахівцями відібрані проби води з метою лабораторного дослідження.

11:23 – директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота розповів в етері телемарафону, що на сьогодні ДніпроГЕС не працює. В обидві станції ГЕС-1 та ГЕС-2 були влучання. Працівники станції не постраждали. В машинному залі ДніпроГЕС досі задимлено, тому туди фахівці не мають доступу.

До кінця дня фахівці Укргідроенерго планують визначити схеми подальшої роботи.

“На сьогоднішній день будемо відкривати затвори і воду будемо спрацьовувати в Каховське водосховище поза турбінами. Така можливість на сьогоднішній день є”, – каже Ігор Сирота.

10:02 – директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота повідомив, що на ДніпроГЕС окупанти нанесли 2 прямих удари. Вони влучили в станції ГЕС-1 і ГЕС-2. Друга зазнала серйозних ушкоджень і невідомо, чи вдасться відновити її.

9:55 – очільник ЗОВА Іван Федоров в етері телемарафону повідомив, що наразі рух через ДніпроГЕС перекритий. Але його намагаються відновити.

7:39 – Укргідроенерго повідомило, що на ДніпроГЕС окупанти спробували повторити сценарій Каховської ГЕС. Але наразі загрози прориву немає. Триває пожежа на станції. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики.

7:24 – Центр протидії дезінформації написав:

“росія готує низку ІПСО після масованих обстрілів щодо енергетичної інфраструктури України, щоб посіяти паніку серед населення. ДніпроГЕС – стоїть. Більше інформації офіційно буде згодом. Але Центр вже фіксує різні фейки щодо “знищення греблі”, які запускає ворог, а також твердження, що “Україна повністю залишиться без світла”. Вся ця інформація не відповідає дійсності”.

6:31 – керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко написав, що ДніпроГЕС стоїть і треба чекати на офіційну інформацію.

6:23 – Поліція Запоріжжя повідомила, що рух переїздом гребля Дніпровської ГЕС повністю обмежено.