Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 751-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

751-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

751-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

Фото: підрозділ Курта 28 омбр

Розповідаємо, як пройшов 751-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні, 15 березня.

На Запорізькому напрямку українські «боги війни» показали процес вибиття росіян із захоплених ними позицій. Українські військові ліквідували окупантів. Мова йде про позиції північно-західніше населеного пункту Вербове. Росіяни там також активізували свої штурмові дії і змогли тимчасово зайти на українські позиції.

Вранці 15 березня армія РФ вдарила з артилерії у село Долинка Пологівського району Запорізької області. Уламки російського снаряду поранили мирну мешканку, яка знаходилась на подвір’ї власного будинку. Від отриманих травм 76-річна жінка загинула на місці.

В районі населеного пункту Вербове загинув мешканець Запорізької області Петро Косик. Герою назавжди лишилось 42 роки. 13 березня провели в останню путь полеглого воїна Петра Косика. Чоловік був учасником АТО, а у лютому 2023 року він добровольцем повернувся на фронт.

Окупанти готують «сакральні жертви» на псевдовибори, які відбудуться 15-17 березня в РФ та на окупованих територіях України, зокрема – у Запорізькій області.

У Запоріжжі у кінотеатрі ім. Довженко можна переглянути документальний фільм «20 днів в Маріуполі». Англомовну документалку субтитровано українською мовою.